Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Допит журналіста щодо "прослушки" завершили й чекають постанову

Понеділок, 7 січня 2013, 12:57

Допит журналіста газети "Експрес" Тараса Зозулінського завершився близько 13 години понеділка.

Слідчий повідомив йому, що оформляє документи для отримання постанови слідчого судді для проведення слідчих дій у квартирі журналіста, пише "Експрес".

Як повідомлялося, у квартирі журналіста відділу розслідувань газети "Експрес" Тараса Зозулінського було виявлено пристрій для негласного зняття інформації. Він був зашитий у домашній одяг і знайдений випадково.

Зозулінський – один із провідних журналістів газети, і він переконаний, що проникнення у його квартиру та встановлення пристрою для негласного зняття інформації прямо пов’язане з його професійною діяльністю, зокрема, підготовкою до друку відділом розслідування газети "Експрес" низки резонансних розслідувань.

Зозулінський є автором декількох розслідувань, опублікованих у газеті "Експрес" у грудні, зокрема, щодо причетності родини прем'єр-міністра Миколи Азарова до заволодіння активами на кримському узбережжі, оборудок навколо дачі президента у Магарачі, зловживань міліцейського підприємства коштами громадян України.

Зозулінський увечері 6 січня заявив, що готовий співпрацювати з міліцією щодо розслідування факту проникнення у його квартиру та встановлення там підслуховувальних пристроїв, але робитиме це лише у рамках закону, у присутності адвоката.

Він відмовив пізно увечері міліції у доступі до своєї квартири до прибуття адвоката та судового дозволу на обшук чи огляд квартири.

Оперативна група правоохоронців відмовилась від ідеї обшуку в квартирі Зозулінського без санкції суду, але запросила його на допит на 9:00 у місцевий райвідділ міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...