Понад 200 пасажирів "Аеросвіту" не можуть повернутися, МЗС допомагає

Понеділок, 7 січня 2013, 13:46

МЗС та закордонні дипломатичні установи України тримають на контролі ситуацію з поверненням громадян, які не можуть потрапити додому через заборгованість "Аеросвіту".

Про це повідомляє урядовий портал.

"7 січня 196 громадян України залишаються в міжнародному аеропорту м. Хошимін (В’єтнам) через заборгованість компанії "Аеросвіт". Посольством України у В’єтнамі вживаються заходи щодо надання необхідної консульської допомоги українським пасажирам для їх повернення на Батьківщину", - повідомляє відомство.

Через скасування рейсу "Аеросвіту" Київ - Ташкент - Київ 6 січня близько 80 пасажирів не змогли вилетіти до Києва, однак станом на 7 січня "майже усі пасажири рейсу були відправлені в Україну іншими авіалініями, четверо пасажирів, відліт яких заплановано на 11 січня наступним рейсом "Аеросвіту", розміщено у готелі".

5 січня через затримання літака "Аеросвіту" в аеропорту Стокгольма у скрутній ситуації опинились близько 40 громадян України, їх 5-6 січня за сприяння посольства України в Швеції вдалося відправити в Україну, зазначається у повідомленні.

У зв’язку з скасуванням рейсу "Аеросвіту" 6 січня в аеропорту Стокгольма виникли труднощі у ще однієї групи українських громадян, станом на 7 січня 5 українських пасажирів вказаного рейсу залишаються в Стокгольмі. Посольство України в Швеції продовжує вживати заходів щодо повернення українських громадян в Україну.

6 січня подібна ситуація із даною авіакомпанією виникла в аеропорту Тель-Авіва "Бен-Гуріон", внаслідок чого у складну ситуацію потрапили 54 громадянина України. 7 січня 19 із 54 громадян було відправлено до Києва літаком компанії "МАУ", ще 35 українців планується відправити в Україну протягом цього ж дня літаками інших авіаліній.

"Департамент консульської служби МЗС України та відповідні закордонні дипломатичні установи України тримають на контролі ситуацію, пов’язану з поверненням українських громадян на Батьківщину та продовжують надавати їм необхідну консульську допомогу", - запевняють у Кабміні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування