Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Варшаві відпустили літак "АероСвіту", затриманий за борги

Понеділок, 7 січня 2013, 16:12

Затриманий в аеропорту імені Шопена у Варшаві за борги літак української авіакомпанії "АероСвіт" у понеділок звільнено.

Про це речник аеропорту Пшемислав Пшибильський повідомив кореспонденту УКРІНФОРМу.

"Ми відпускаємо літак. Компанія "АероСвіт" вийшла на нас (аеропорт), капітан кредитною карткою ліквідував заборгованість і літак відлетів сьогодні з пасажирами до Києва", - заявив Пшибильський.

Він не назвав точну суму заборгованості, лише зазначив, що вона становить більше 100 тис. злотих (понад 32 тис. доларів).

Речник аеропорту повідомив, що проблеми зі вчасною оплатою "АероСвітом" послуг аеропорту виникли понад рік тому, а кілька останніх тижнів авіаперевізник взагалі не платив за експлуатацію летовища.

Пшибильський підкреслив, що аеропорт Шопена не має жодних претензій до українського авіаперевізника – і той може й надалі використовувати варшавське летовище, якщо вчасно платитиме за його експлуатацію.

"Ми відкриті для всіх авіаперевізників, але умовою приземлення літака є оплата послуг аеропорту. Якщо авіакомпанія не платить, то літак може бути затриманий", - наголосив речник аеропорту.

Як повідомлялося, 4 січня у міжнародному аеропорту Варшави був затриманий літак авіакомпанії "АероСвіт", що здійснював рейс Київ - Варшава - Київ.

30 пасажирів, які мали вирушити ним в Україну, завдяки сприянню Генконсульства України у Варшаві були розселені в готелі, а згодом 22 з них літаками інших перевізників чи потягом повернулися в Україну.

Останніми днями з тих же причин пасажири "АероСвіту" не змогли вилетіти з аеропортів у Стокгольмі, Тель-Авіві, Хошиміні (В’єтнам).

29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області, розглянувши заяву ПАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" (Київ), розпочав провадження у справі про банкрутство компанії. Крім того, суд постановив запровадити процедуру розпорядження майном "АероСвіту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...