Опозиція хоче пересадити чиновників на "запорожці"

Вівторок, 8 січня 2013, 10:17

У високопосадовців необхідно позабирати службові іномарки та пересадити їх на автомобілі вітчизняного виробництва.

Відповідна ініціатива подана у вигляді законопроекту № 1122, повідомляє нардеп Олександр Бригінець на своїй сторінці у Facebook.

Авторами законопроекту стали нардепи Бригінець, Андрій Павловський та Юрий Стець.

"Автомобілі високопосадовців, часом, нагадують бенкетування у часи чуми. Коли соціально-економічна ситуація в державі надзвичайно складна, держслужбовці, ніби нічого не сталося, продовжують дивувати громадян не лише золотими унітазами, але й шикарними іномарками", - написав Бригінець.

За його словами, згаданий законопроект направлений на "приведення у відповідність до соціально-економічного стану країни умови використання службового транспорту керівниками державного органу".

"Простішими словами - проект передбачає використання посадовими особами транспорту вітчизняного виробника", - написав нардеп.

На думку ініціаторів законопроекту, це не лише суттєво зекономить бюджетні кошти, а й підтримає вітчизняного виробника.

"Економія повинна починатися із влади. Високопосадовці держави повинні своєю скромністю показати приклад тим, хто з вини тих же висопосадовців позбавлений посадових пільг, соціальної допомоги, високої зарплатні, соціальних гарантій тощо", - вважає Бригінець.

Відповідно до законопроекту буде розроблено правила відчуження автомобілів не українського виробництва та автівок вартість яких перевищує зазначену у статті 33-1 суму.

"Йдеться про автівки, які експлуатуються Кабміном, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, державними місцевими адміністраціями та їх структурними підрозділами", - написав нардеп.

В той же час, державні службовці можуть використовувати для потреб в роботі власний транспортний засіб або транспортний засіб членів своєї родини. Умови та розмір компенсації витрат на його експлуатацію визначається Кабінетом Міністрів України.

Законопроектом пропонується доповнити Главу 4 Закону України "Про державну службу" статтею 33-1 "Використання службового транспорту", у якій визначено граничні суми вартості автомобілів для різних категорій посад державних службовців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News