Міліція шукала у журналіста жучки лише з ліхтариками

Вівторок, 8 січня 2013, 11:21

Міліція шукала пристрої для прослуховування у квартирі журналіста видання Експрес Тараса Зозулінського без обладнання, а лише за допомоги ліхтарів та викруток.

Про це пише "Експресу" у вівторок.

Спеціалістів, які проводили обшук, не забезпечили жодним необхідним обладнанням для швидкого виявлення радіоелектронних пристроїв, огляд проводився за допомогою ліхтарика, викруток та ножа.

І здійснювався виключно руками.

"Після такого огляду квартири міліцією, я не можу стверджувати, що у приміщенні немає пристроїв для негласного зняття інформації", – сказав адвокат адвокатської контори "Мицик і партнери"  Петро Кравчук.

"Я на власні очі бачив увесь процес. Огляд міліцією проводився візуально, без спеціалізованого обладнання. Тому говорити, що у квартирі журналіста немає пристроїв для негласного зняття інформації не можемо", - додав він.

Сам Тарас Зозулінський не розуміє, чому слідчі дії так розтяглися у часі.

"Складалося враження, що слідчі навмисне зволікають, щоб розсіяти увагу присутніх. Адже завдання, яке перед ними стояло, за допомогою спецтехніки можна виявити за лічені хвилини", - сказав журналіст.

"А все, що відбувалося, було більше схоже на виставу. Не виключаю, що пристрої не шукали, а вилучали, бо встежити за усіма учасниками оперативної групи було неможливо", - додав він.

Крім того міліція вимагала, щоб їм віддали "жучок" та попереджав, що в разі невиконання цього прохання, в редакції доведеться проводити обшук.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування