Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підозрює, що їй підсипають отруту до косметики

Вівторок, 8 січня 2013, 11:38

Юлія Тимошенко підозрює, що сторонні особи додають отруйні речовини до миючих засобів та косметики, якими вона користується.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

За її даними, в ніч на 5 січня п.р. на ім’я начальника Качанівської колонії від Тимошенко надійшла чергова заява про загрозу її здоров’ю і життю під час перебування в ЦКЛ "Укрзалізниці".

"Зокрема, у заяві вказано, що до миючих засобів та косметичних препаратів нібито сторонніми особами могли бути додані отруйні речовини", - сказано у повідомленні.

У зв’язку з цим керівництвом колонії було проведено службову перевірку, "що спростувала присутність сторонніх осіб на території охоронюваної зони ЦКЛ".

"З метою встановлення наявності отруйних речовин для проведення відповідного експертного дослідження передано зразки миючих та косметичних засобів до Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. Бакаріуса. Згідно з експертним висновком від 5 січня, досліджені препарати слідів розчинних солей "металевих отрут": барію, свинцю, кадмію, миш’яку, талію, ртуті, вісмуту та цинку не містять", - сказано у повідомленні.

"Таким чином, висновок ХНДІСЕ та результати перевірки Качанівської установи підтверджують безпідставність підозр і звинувачень з боку засудженої Тимошенко про загрозу її життю і здоров’ю", - додали в прес-службі.

Крім того, у повідомленні сказано, що пенітенціарна служба "знову в порядку виключення надала Тимошенко можливість спілкування телефоном з членами родини. Спілкування відбувалось протягом однієї години".

"Як раніше вже неодноразово повідомлялось, незважаючи на відсутність технічних можливостей, усі заяви засудженої Тимошенко щодо здійснення нею телефонних розмов під час перебування в ЦКЛ "Укрзалізниці" керівництвом Качанівської колонії задовольняються", - заявили у прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування