Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє більше ніколи не спілкуватися з прокурорами і "захищатися фізично"

Вівторок, 8 січня 2013, 16:07

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила у вівторок акцію громадянської непокори.

Про це сказано у відкритому листі Тимошенко президенту Віктору Януковичу, який зачитав на прес-конференції в Харкові депутат Сергій Власенко, повідомляють Українські новини.

Тимошенко зазначає, що це її право передбачено ч. 5 ст. 55 Конституції.

"На сьогодні це єдине моє право, яким я можу зараз скористатися. Я публічно кажу вам, що ми всі - я, Юра Луценко, інші політв'язні, народ України - ми всі політичні заручники, яких ви тримаєте під оптичним прицілом. Я вважаю, що ми всі не маємо громадянського права з цим змиритися", - сказано в документі.

Тимошенко заявила, що більше не визнає прокурорів і слідчих, оскільки вважає їх "корумпованою, аморальною, політично заангажованою злочинною групою Януковича, для якої не існує ні законів, ні Конституції, ні офіцерської честі".

"З сьогоднішнього дня я більше жодного разу не буду з ними спілкуватися, давати їм будь-які пояснення, відповідати на їхні запитання або брати участь у будь-яких замовних кримінальних провадженнях, а вони є очевидно замовними", - заявляє Тимошенко.

Вона також заявила, що жодного разу не приїде добровільно в суд, "оскільки це давно не суд, а інквізиція без справедливості і честі для 46 млн громадян України".

Тимошенко зазначила, що в разі доставки її в суд за допомогою грубої фізичної сили вона буде чинити фізичний опір настільки, наскільки у неї вистачить сил і життя.

Крім того, Тимошенко заявила, що більше не підкоряється "тюремним знущанням".
Вона заявила, що більше не дозволить провести її особистий обшук або обшук речей, і буде захищатися фізично.

Тимошенко заявила, що більше не ввійде в свою тюремну палату, "поки звідти не будуть прибрані відеокамери і караул, який там знаходиться постійно".

"Я впевнена, що більшість українців не змиряться з приниженням, яке ви пропонуєте нашим громадянам, кожен знайде свою індивідуальну форму громадянського протесту і непокори", - зазначає Тимошенко.

Власенко зазначив, відповідаючи на запитання журналістів, що Тимошенко перебуває в кімнаті для зустрічей із захисниками.

Повну версію відкритого листа Тимошенко читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування