Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" головним конкурентом Януковича називають Тягнибока

П'ятниця, 1 лютого 2013, 07:57

"Регіонал" Михайло Чечетов вважає, що головним конкурентом Віктора Януковича на наступних президентських виборах буде лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Про це він сказав Радіо "Свобода", зазначивши, що в Партії регіонів на президентських виборах 2015 року ставку робитимуть лише на Віктора Януковича.

"Він не просто кандидатом буде, а переможцем. Ми не маємо жодних сумнівів. Він переможе у чесні конкурентній боротьбі", - сказав Чечетов.

"А конкурентом його у другому турі буде Олег Тягнибок. Ми про це знаємо. Це сильний суперник, звісно", - додав він.

Водночас, депутат "Свободи" Юрій Сиротюк вважає, що краще не поспішати з визначенням кандидата від опозиції – якщо буде ймовірність виведення у другий тур виборів псевдоопозиціонера, то "опозиція повинна приймати рішення ще у першому турі, щоб у другий тур все ж вийшов реальний кандидат від опозиції".

"Якщо владі такий сценарій не вдасться реалізувати, то немає нічого страшного, у тому, що суспільство вирішить саме, хто є найбільш ймовірним кандидатом на президента", - додав Сиротюк.

Він також не впевнений, що основним кандидатом від влади не обов’язково буде Янукович.

А депутат "Батьківщини" Сергій Соболєв вважає, що визначитися з єдиним кандидатом ще до початку виборчої кампанії – це найкращій варіант.

Водночас, за його словами, процес узгодження ускладнений тим, що найбільш перспективний кандидат від опозиції Юлія Тимошенко ув’язнена.

"Всі шанси для того, щоб Юлія Тимошенко брала участь у наступних президентських виборах, без сумніву, є. Ці шанси нам дає і розвиток загальної ситуації в країні, і те, що Віктор Янукович і його команда повністю дискредитували себе корупційними схемами та жадобою до наживи, яку вони демонструють", - сказав Соболєв.

А в УДАРі вбачають певні загрози від передчасного визначення єдиного кандидата у президенти від опозиції, сказав депутат Валерій Карпунцов.

"З одного боку, що раніше вирішити це питання, то зрозуміліше, начебто, є визначеність. Але, давайте не кривити душею, воно буде роз’єднувати. Буде грати на ревнощах не лише політичних босів, а й виборців тієї чи іншої політичної сили. Воно не буде сприяти позитивному результату", - зазначив він.

Втім, представники парламентських опозиційних партій сходяться на тому, що їм найлегше буде домовитися про спільну підтримку того кандидата, який стане опонентом представника влади у другому турі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...