ГПУ ПРИЄДНАЛА СПРАВУ ТИМОШЕНКО ПО ЄЕСУ ДО УБИВСТВА ЩЕРБАНЯ

П'ятниця, 1 лютого 2013, 13:11

Генеральна прокуратура об'єднала справу про організацію розтрати коштів з держбюджету Юлією Тимошенко і Павлом Лазаренком зі справою про вбивство Євгена Щербаня.

Текст постанови поширила прес-служба "Батьківщини".

Обвинувачення у спробі перевести борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405,5 мільйонів доларів на держбюджет України було пред’явлено Тимошенко 18 жовтня 2011.

Водночас 17 січня 2013 цю справу об'єднали в одне провадження зі справою про організацію спільно з Павлом Лазаренком, а пізніше вчинення умисного вбивства при обтяжуючих обставинах з корисливих мотивів народного депутата Євгена Щербаня.

Крім того, слідчі перекваліфікували цю справу із замаху на розтрату коштів держбюджету на організацію розтрати коштів держбюджету.

Ящо в попередній справі Тимошенко висували звинувачення за ч.2.ст.15 та ч.5 ст.191, то тепер злочини кваліфіковано за ч.3.ст.27 та ч. 5 ст. 191.

Свої дії прокуратура мотивувала тим, що на момент порушення кримінальної справи у жовтні 2011 ще не було матеріальної шкоди злочину, однак вона з'явилася після того, як Господарський суд Києва 9 вересня 2012 року виніс рішення про стягнення з України на користь Міноборони Росії 3,1 мільярди гривень (або 405,5 мільйонів доларів).

"Таким чином, на даний час встановлено, що кримінальне правопорушення, вчинене Тимошенко Ю.В. та Лазаренком П. І. є закінченим діянням, оскільки містить в собі ознаки злочину, передбаченого ст.191 КК України, в тому числі суспільно небезпечні наслідки у вигляді матеріальної шкоди, завданої державним інтересам, яка настала від умисних дій вказаних осіб", - йдеться в постанові.  

Кримінальне провадження за за ч.2.ст.15 та ч.5 ст.191 слідчий Р. Псюк постановив закрити "за відсутністю в діянні складу цього злочину".

Між тим, прес-служба "Батьківщини" подає це як "Генеральна прокуратура закрила справу проти Юлії Тимошенко щодо державних гарантій за відсутністю складу злочину".

"Сторона захисту отримала копію постанови ГПУ про закриття кримінального провадження в так званій справі про гарантії по обвинуваченню Тимошенко Юлії Володимирівни в замаху на розкрадання коштів державного бюджету в особливо великих розмірах у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину", - прокоментував постанову адвокат Олександр Плахотнюк.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування