Опозиціонер нагадав Герман, кого вона збиралась задушити

П'ятниця, 1 лютого 2013, 22:25

Депутат від "Батьківщини" Микола Катеринчук нагадав раднику президента Ганні Герман, що вона обіцяла "власними руками задушити" тих, хто арештував Юлію Тимошенко.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я для тих скажу, хто є прихильниками Партії регіонів. Радник президента Віктора Януковича Ганна Герман казала 19 вересня 2011 року: "Якби я знала, хто прийняв рішення про арешт Тимошенко, я би власними руками задушила", - сказав депутат.

"Наскільки я розумію, (генеральний прокурор) Пшонка, Кузьмін і всі інші під загрозою. Їх вб'ють просто. І зробить це Герман", - додав він.

"Далі вона говорить: "Я вірю, знаю, що справедливість стосовно Юлії Тимошенко буде знайдено. Якщо вона винна, вона буде змушена відповідати, якщо не винна, ми повинні будемо всі просити у неї вибачення", - нагадав Катеринчук слова Герман.

"Знаєте, Тимошенко її вибачення не треба, тому, що до 15 лютого буде прийняте рішення Європейського суду з прав людини. Справедливе рішення: ніхто не зможе сказати, що воно було упереджене, під тиском, когось підкупили... вони розберуться в цій справі", - сказав він.

Водночас, на запитання журналіста, чи не здається Катеринчуку, що у всіх попередніх судах Тимошенко обирала хибну стратегію захисту, використовуючи "політику, емоції і мало фактів, які б спростовували точку зору прокуратури і руйнували позицію звинувачення", він відповів:"Стратегія була абсолютно правильна".

"Тому, що це був не юридичний процес, а політичний процес. І її звинуватили у політичному рішенні. Але в матеріалах справи не було головного документу – директиви в оригіналі, її (Тимошенко) посадили по ксерокопії", - пояснив депутат.

"Тому Європейський суд з прав людини, дослідивши це питання, прийме об’єктивне рішення", - додав Катеринчук.

"Стосовно (справи Щербаня), то ще й справи немає, є лише піар-акція Партії регіонів навколо Тимошенко", - заявив він. - "Як тільки ми наближаємося до кроку підписання… безвізового режиму, одразу з'являється справа Тимошенко, знаючи як на неї реагують європейці, - і ми гальмуємо".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування