Богатирьова клянеться, що її син не має відношення до проблемних вакцин

Понеділок, 4 лютого 2013, 15:43

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова заявляє, що її син Олександр не є співвласником ПАТ "Фармстандарт-Біолік".

Про це вона сказала на прес-конференції у понеділок, повідомляє УНІАН.

За словами Богатирьової, МОЗ проводить перевірку процедури тендерних закупівель вакцини виробництва "Фармстандарт-Біолік".

Вона оцінює ситуацію, яка склалась навколо цього питання, "як персональний конфлікт з міністром охорони здоров’я".

Богатирьова наголосила, що вона сама в першу чергу зацікавлена у тому, щоб ця ситуація була якнайшвидше з’ясована.

За словами міністра, як тільки будуть результати перевірки МОЗ, вони будуть донесені до громадськості.

"Що стосується цього підприємства, то справа в тому, що це одне із багатьох приватних підприємств, яке існує в Україні. Неправда в тому, що власником є мої родичі. Власниками цієї компанії є російський бізнес, і вони ведуть свій менеджмент, ведуть свою політику. Яка вона - вдала чи невдала, це вже інша справа", - сказала Богатирьова.

Вона додала, що "це єдине в Україні підприємство, яке займається багато років випуском імунобіологічних препаратів".

Богатирьова наголосила, що відкриття такого роду підприємств є дуже складним процесом.

За її словами, препарати, які випускаються цією фірмою, присутні на ринку з 1993 року.

"Тому бачити в цьому якийсь там підтекст ми абсолютно не маємо підстав. Підприємство, яке сьогодні представляє вакцини й одну з них як спільну наробку з кубинськими компаніями, і вакцина, про яку йде мова в деяких ЗМІ, вона кубинцями продається ЮНІСЕФ і більш ніж 40 країнами світу. Переважна частина країн світу проводить щеплення від того, від чого і ми", - наголосила Богатирьова.

Як відомо, у січні стало відомо, що Генпрокуратура ухвалила постанову про проведення перевірки щодо дотримання законодавства Мінзоров’я при закупівлі вакцин виробництва "Фармстандарт-Біолік". Паралельно Державна служба лікарських засобів тимчасово заборонила реалізацію вакцини проти гепатиту В виробництва фірми "Фармстандарт-Біолік".

Ці заходи були здійснені у відповідь на звернення депутата від "Батьківщини" Андрія Сенченка, який, посилаючись на матеріалі ЗМІ, стверджував про смерть 11 дітей від щеплень вакциною "Біоліка".

Водночас у Мінздоров’я заявили, що ці випадки не мають відношення до вакцинації. За даними чиновників, у МОЗ є висновки фахівців про інші причини летальних випадків, які просто співпали в часі з введенням вакцини.

Інформація про склад акціонерів "Фармстандарт-Біолік" є відкритою. Так, 55% акцій "Фармстандарт-Біолік" належить російській компанії "Фармстандарт", рештою 45% володіють син Богатирьової Олександр та бізнесмен Олександр Забудкін у приблизно рівних частинах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування