У Кличка хочуть скасувати голосування за Азарова і Соркіна

Понеділок, 4 лютого 2013, 22:48

Опозиція має намір скасувати голосування за призначення голови Нацбанку Ігоря Соркіна і уряду Миколи Азарова, оскільки вони були неперсональні.

Це випливає зі слів депутата від фракції УДАР Оксани Продан, сказаних нею в ефірі ICTV.

"Стосовно незаконності попередніх законів... Ми почнемо з тих рішень, які були ухвалені при нас всупереч закону. Якщо відкручувати ці рішення назад, то це призначення голови Нацбанку, уряду. Ми почнемо з цього. Буде час продовжувати далі, не буде чим зайнятися, ми будемо займатися тими законами, які ви прийняли без нас", - сказала вона.

Перед цим Продан піддала під сумнів усі рішення, ухвалені депутатами за допомогою системи для голосування "Рада-3", оскільки на погоджувальній раді у понеділок голова регламентного комітету Макеєнко заявив, що вона застаріла і не захищає персональні дані депутатів.

"Якщо не працює система Рада-3, то теоретично не працює й система Рада-2, бо це одна система. Тоді незаконно обраний чинний уряд. Якщо система Рада не атестована і закінчила свій термін роботи, то ми не голосували за уряд", - сказала вона.

При цьому Продан заявила, що існує кілька варіантів здійснення персонального голосування.

"Якщо не працює система Рада, а може піднімати руку Чечетов, нехай Партія регіонів піднімає руки. Нарешті якщо вони не можуть піднімати руки, є ще один варіант – ми можемо голосувати бюлетенями", - сказала вона.

На питання, якими методами діятиме опозиція у вівторок у разі неперсонального голосування депутатами, Продан відповіла:

"Ми завтра і скільки буде часу робитимемо те, щоб Верховна Рада працювала за законом. Або хай не працює взагалі".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...