Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні затримали екс-прем’єра Таджикистану

Середа, 6 лютого 2013, 08:31

В аеропорту "Бориспіль" затриманий екс-прем'єр Таджикистану Абдумалік Абдуллоджонов, який був опонентом президента цієї країни Емомалі Рахмона на виборах 1994 року. 

Це сталося у вівторок, коли Абдуллоджонов прибув в Україну зі США, передає Радіо "Свобода".

Представник Інтерполу в Україні підтвердив таджицькій служби Радіо "Свобода" факт затримання колишнього прем'єр-міністра Таджикистану.

Заступник начальника управління - начальник відділу роботи зі ЗМІ МВС України Федір Бабаєв повідомив УКРІНФОРМу, що екс-прем'єр Таджикистану буде екстрадований з України.

"Я підтверджую, що вчора в міжнародному аеропорту "Бориспіль" українські правоохоронці затримали громадянина Таджикистану 1949-го року народження. Наразі триває процес його екстрадиції", - сказав він.

На батьківщині Абдуллоджонова звинувачують у замаху на президента Рахмона в 1996 році і причетності до заколоту під керівництвом полковника Махмуда Худойбердиєва у Согдійської області у 1998 році.

За даними Інтерполу, Абдуллоджонов перебував у розшуку як особа, що причетна до організованих транснаціональних злочинних груп і тероризму.

Протягом останнього десятиліття Абдуллоджонов жив у США.

Він стверджував, що насправді виграв вибори у 1994 році, і президент Рахмон незаконно оголосив себе переможцем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування