Більшість запропонувала опозиції підписати "мирову"

Середа, 6 лютого 2013, 11:53

Партія регіонів запропонувала опозиція підписати меморандум про взаємопорозуміння і подальшу роботу в стінах Верховної Ради.

Про це у середу розповів на спільному брифінгу опозиційних лідерів голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Це дуже цікава пропозиція - в сотий раз підписати меморандум про необхідність виконання української конституції", - сказав він.

За словами Яценюка, на засіданні спікера парламенту регіонали також наголошували на необхідності застосування досвіду парламенту інших країн, а також на впровадженні нової системи для голосування.

Однак Яценюк нагадав, що на розробку нової системи необхідно додатково виділити 15 мільйонів гривень, а також пригадав досвід конгресу США та британського парламенту, де депутати взагалі не мають електронної системи для голосування і голосують шляхом виходу в різні двері залу.

"Я думаю, що треба привести парламентарів з західних демократій до Партії регіонів, щоб партія регіонів відкрила їм секрет, як провести персональну кнопку в особисте помешкання Чечетова, щоб він навіть з дому не виходив на роботу", - сказав Яценюк.

У свою чергу лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко додав, що опозиція розгляне тези, запропоновані в меморандумі, і висловить свою думку з цього приводу на наступному засіданні лідерів депутатських фракцій у спікера Володимира Рибака у четвер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування