Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не може чекати: вікно можливостей відкрито зараз - Фюле

Четвер, 7 лютого 2013, 10:51

Україна повинна чітко показати ЄС, що готова до виконання вимог Союзу та здійснення реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Про це під час засідання уряду за участі прем’єра Миколи Азарова заявив комісар ЄС з розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле, пише Тиждень.ua.

"У нас є спільна мета – підписання Угоди про асоціацію та вільну торгівлю і повернення  України на європейський шлях. Для того щоб досягти цього, Європейський Союз розробив дорожню карту, засновану на принципах і цінностях Угоди про асоціацію, реалізація якої тепер у ваших руках. Ви маєте історичну можливість, але це залежить від ваших дій і прихильності до реформ", - заявив Фюле.

Він висловив сподівання на готовність уряду до здійснення вимог ЄС.

"П’ять місяців тому (під час саміту у Ялті) дехто припускав, що у відносинах між Україною і Європейським Союзом потрібна "пауза". Зараз це вже не так. Замість цього нині в повітрі висить нове почуття надії на здійснення реальних кроків", - сказав Фюле.

Він додав, що завданням ЄС разом з урядом є гарантія здійснення конкретних дій в ключових областях на благо України та її громадян і що уряд України несе "головну відповідальність за це".

"Треба також пам'ятати, що ми не можемо чекати: вікно можливостей відкрито зараз. Тому що якщо ми, Україна і ЄС, пропустимо листопадовий термін, більше не буде "грудневого терміну" чи "дедлайну січня 2014 року"", - сказав Фюле.

Він наголосив, що в політиці велику роль грають терміни.

"А для того, щоб створити нову політичну точку відліку потрібні будуть місяці, якщо не роки, якщо глянути на політичний календар в ЄС та Україні. Ми вже виклали, яким має бути шлях вперед і чітко визначили невирішені питання. Тепер потрібен чіткий знак швидкого і відчутного прогресу та зобов’язань особливо напередодні саміту 25 лютого", - підсумував євро комісар. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...