Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТУРЧИНОВ: РИБАК ПРОСИТЬ ВАСУ ЗАБРАТИ У ВЛАСЕНКА МАНДАТ. Той чекає на арешт

П'ятниця, 1 березня 2013, 09:18

Спікер Володимир Рибак подав до ВАСУ подання щодо позбавлення бютівця Сергія Власенка депутатського мандату.

Про це на прес-конференції заявив заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За його словами, у середу о 10 годині вечора "було сфальшовано рішення регламентного комітету щодо позбавлення Власенка депутатського мандату".

Турчинов розповів, що засідання регламентного комітету не проводилося, а просто були зібрані підписи 8 членів комітету від Партії регіонів та одного комуніста.

"Це рішення було передано Рибаку, і Рибак швидкоруч підписав подання до суду", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що заступники голови комітету від опозиційних партій Андрій Пишний та Валерій Карпунцов не знали про цей факт.

"Ми прогнозуємо, що після суду влада продовжить брутально діяти проти нашого колеги, і планується його арешт", - наголосив Турчинов.

За його словами, опозиція ініціюватиме звільнення керівника Регламентного комітету Володимира Макеєнка і секретаря комітету комуніста Валентина Матвєєва.

Крім того опозиція вимагатиме порушення щодо кримінальних справ проти них, а від Рибака - відкликати подання до суду.

У свою чергу сам Власенко нагадав, що подав заяву про відмову від права займатися адвокатською діяльністю ще 22 лютого.

Окремо він наголосив, що захищав Юлію Тимошенко у якості громадського захисника, а не адвоката.

За його словами, право займатися адвокатського діяльністю мало бути припинено з моменту подання відповідної заяви, а сам він мав бути вилучений з реєстру адвокатів.

За його словами, відповідні зміни не вносяться завдяки "Ізовітовій (заступник голови Вищої Ради юстиції - УП), подружці Портнова і Валентина Загарії – бізнес-партнеру Писаренка".

Також Власенко підкреслив, що у ВАСУ його справа розписана на суддю Михайла Зайцева, помічник якого відмовляється повідомляти час розгляду питання.

"План був простий – сфальсифікувати рішення комітету у середу, у п’ятницю в тиші провести суд і в ніч з п’ятниці на суботу мене затримати", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи збирається Власенко намагатися залишити Україну, Турчинов відповів: "Власенко буде разом з нами боротися проти злочинного режиму".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування