Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Газові контракти Тимошенко – петля на шиї

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:30

Президент Віктор Янукович назвав газові контракти з Росією, підписані Юлією Тимошенко, петлею на шиї й заявив, що вони приносять Україні щорічні збитки в сумі 6 мільярдів доларів.

Про це він заявив на прес-конференції 1 березня, відповідаючи на запитання, чому Україна не платить борги Росії, якщо за словами президента ВВП зріс на 53% і фінансовий баланс у нормі.

"Гарне питання. Я із задоволенням відповім, хоча від цього задоволення в нас не радіє країна. І 46 мільйонів, на відміну від вас (журналістів – УП), і тих, хто плескає тут у залі, не плескають. Відповім, чому", - сказав Янукович.

"Я не став у своїй доповіді загострювати це питання, але я відповім зараз і як громадянин, і як менеджер, і як президент. Контракт, який був підписаний у 2009 році Тимошенко, якщо він не буде змінений до 2019 року, він приносить щорічно збитки країні – і я відповідаю за це – приблизно 6 мільярдів доларів. От – аплодуйте, будь ласка, цим словам, аплодуйте! Чого ви не аплодуєте?", - викрикнув президент.

Він відзначив, що ці збитки лягають на всіх жителів України.

"Вони лягають на кожного громадянина України, вони лягають у собівартість продукції тих підприємств, які випускають продукти, і так далі", - сказав Янукович.  

"Сьогодні вони йдуть ці гроші за контрактом Росії. Це не справедлива ціна, це не ринкова ціна. Я не обвинувачую Росію – Росія захистила свої інтереси. Я не знаю, які вона знайшла способи переконати підписати цей контракт", - сказав Янукович.

"Це для нас просто петля на шиї – 7 мільярдів (які потрібно виплатити Росії з недобір газу – УП), через які ви зловтішаєтеся", - сказав Янукович журналістові.

"Скажіть, у якій країні світу пред'являються такі санкції – 300% за недобір газу? Як ми можемо захистити себе, країну від цієї безмежної ціни? У нас тільки один спосіб – скорочувати обсяги споживання газу, і ми йдемо цим шляхом", - заявив Янукович.

Він назвав газові контракти Тимошенко найбільшою проблемою України.

"Це страшна, найбільша проблема, яка в нас є. Якби не вона, ми б мали ресурс вирішувати проблеми в медицині, комунальному господарстві, допомагати бідним... Ми скорочуємо й будемо йти на шляху скорочення споживання цього газу", - підсумував президент.  

Українська правда   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...