Янукович не зізнався, де можна почитати його книги

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:44

Президент Віктор Янукович не відповів на запитання, де можна знайти книги, за які він отримав авторську винагороду розміром у 16 мільйонів гривень у 2011 році.

На прес-конференції у п'ятницю на питання, чому не можна знайти книги Януковича, за які він отримав такий безпрецедентний гонорар, і чи це не є формою хабара, президент сказав: "Я відчував, що таке питання буде. Я не користуюся ніякими довідками, але цю я прочитаю. Ви мені допомогли, питання чудове".

"З 25 лютого 2010 року, тобто за ці три роки, на благодійні цілі, як ви кажете, цей хабар, мною було використано 7 мільйонів 552 тисячі 400 гривень", - зазначив Янукович.

 

 

Зокрема, він повідомив, що в 2011 році перерахував 120 тисяч гривень багатодітній сім’ї з Чернівецької області, протягом 2012 року - 7 мільйонів 432 тисячі гривень чотирьом дітям віком до 4 років.

"Я сказав про це публічно, що ці кошти, жодна копійка... В мене, слава богу, вистачає грошей, які я заробляю, і ці кошти я буду витрачати тільки на благодійну діяльність", - підкреслив президент.

Як повідомлялося, згідно з декларацією Януковича за 2011 рік, ТОВ "Друкарня "Новий світ" (місто Донецьк) виплатило президентові авторську винагороду в сумі 16,4 мільйонів гривень за передані цьому видавництву майнові права.

Зокрема, видавництво отримало права на створені у 2005-2010 роках Януковичем книги "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Здолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на літературні твори, які у майбутньому будуть створені автором.

Згадані книги є збірниками виступів Януковича, які зазвичай безкоштовно поширюються його партією. "Друкарня "Новий світ" відома тим, що замовляла друк в Австрії скандальної книги Януковича "Opportunity Ukraine", яка виявилася плагіатом та була вилучена з продажу.

Янукович пообіцяв спрямувати свої авторські винагороди на доброчинність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування