Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що українська мафія гірша, ніж Лукашенко і Путін

П'ятниця, 1 березня 2013, 13:38

Ув'язнений Юрій Луценко вважає ситуацію в Україні гіршою, ніж в Росії чи Білорусі.

Про це він написав, відповідаючи на питання, зібрані блогером Романом Шрайком.

"Ситуація в Україні дуже важлива. У нас навіть не Білорусь. Там є проблема виживаючого з розуму диктатора і заляканого в основному населення. Але ситуація зміниться, в гіршому випадку – через похорони державного рівня", - написав він.

"У Росії все гірше, там править могутній союз силовиків. У нас – найгірше, бо владу захопила мафія, що підпорядкувала своїм інтересам і силовиків, і олігархів, і чиновників", - вважає Луценко.

"У мафії немає ні переконань, ні плану розвитку країни, влада взагалі і кожна посада окремо розглядається як зверх прибутковий фінансовий інструмент. Тому логічним є поступове поглинання олігархічних кланів в ім'я всевладдя так званої "Сім'ї". Це остаточно вбиває конкуренцію економічну (середній клас) і політичну (опозицію)", - заявив екс-міністр.

На його думку, єдина загроза цій системі – громадянське повстання.

"Саме тому Сім'я намагається взяти під контроль ЗМІ (наїзд на Хорошковського, Коломойського), аби вбивати голову людей радянську матрицю небажання брати відповідальність на себе, обмежуючись кухонними та інтернетними матюками на владу та всіх політиків разом", - написав він.

"Зрозуміло, довготермінова муміфікація межигірської Сім'ї неможлива. На відміну від РФ у неї немає ні мізків, ні нафтодоларів, ні клерикально-ксенофобської ідеології "Руского міра". Але падіння нинішньої української влади з організаційних та економічних причин веде до здачі України в "Мутний союз", - написав Луценко.

Він бачить стратегію для демократичних сил України через досягнення двох ключових цілей:

1) "вступ України в Асоціацію з ЄС, що юридично унеможливить втягування нас в Митний союз Кремля (зокрема, через референдум ім. В.Медведчука)",

2) "самоорганізація проєвропейських сил у вигляді надпартійного демократичного руху з метою усунення мафії від влади. Дуже хотілось би, аби це відбулося мирно і цивілізовано, через кампанію 2015 року. Хоча все залежатиме від ступеню нашої переваги, організованості і рішучості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...