Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники запевняють, що Тимошенко сама не пішла до депутатів

П'ятниця, 1 березня 2013, 15:13

У Державній пенітенціарній службі заявляють, що Юлія Тимошенко сама не захотіла прослідувати до кімнати побачень, щоб зустрітися з соратниками-депутатами.

Як заявив керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков, Тимошенко неодноразово пропонували прослідувати до спеціальної кімнати для побачень засуджених із відвідувачами.

"Декілька разів їй пропонували. Вона так і не погодилася, хоча в цей час перебувала не у палаті, а в коридорі, буквально на відстані одного метра від кімнати для побачення", - сказав він, цитує прес-служба ДПтС.

Коплащиков наголосив, що за нормативними документами усі зустрічі з засудженими відбуваються у спеціальних приміщеннях.

"Як у колонії, так і тут така кімната була спеціально відведена та створена… Тимошенко завжди всі cвої зустрічі проводить у цій кімнаті, так само це правило розповсюджується і на іншу засуджену, що перебуває разом з нею у ЦКЛ", - зазначив начальник колонії.

За його словами, Тимошенко робить це свідомо, "щоб голосно заявити про те, що ми начебто когось кудись не пустили".

"Це знову намагання дискредитувати пенітенціарну службу. Але я офіційно заявляю, що з нашого боку не було жодних перешкод в організації цього побачення. І якщо вона (Тимошенко) все ж таки матиме бажання, то ми готові це побачення організувати в установленому порядку", - заявив Колпащиков.

Він також зауважив, що народні депутати добре знають вимоги закону щодо організації побачень із засудженою, але "продовжують озвучувати неправдиві заяви про начебто якісь заборони з нашого боку".

У свою чергу, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що влада намагається ізолювати Тимошенко і тому не пустила самого Яценюка, Григорія Немирю та Сергія Пашинського "подивитися, що взагалі відбувається в приміщенні".

"Все, що розповідає пенітенціарна служба, є ніщо інше, як брехня… Вони кажуть, що зняли камери, – нехай покажуть, що зняли камери. Якщо вони кажуть про те, що біля моніторів не сидять особи чоловічої статі, – нехай це покажуть", - заявив Яценюк.

Він переконаний, що відмова в побаченні та перевірці умов утримання Тимошенко – "це цільова команда від президента".

"Вони прийняли рішення ізолювати Тимошенко, вони хочуть позбавити Власенка мандату, відповідно посадити його в тюрму і таким чином позбавити можливості, щоб Юлія Тимошенко спілкувалася зі своїм захисником. І так само вони прийняли рішення відмовляти нам як політичним соратникам Юлії Тимошенко в зустрічі з нею", - заявив Яценюк.

За його словами, це "ще один спосіб психологічного тиску на Юлію Тимошенко і ніщо інше, як іще один вид тортур".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування