Дружина Луценка не вірить, що його випустять

П'ятниця, 1 березня 2013, 22:05

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина не вірить, що його випустять з в'язниці до закінчення терміну.

Про це вона заявила ЛІГАБізнесІнформ, відповідаючи на питання, чи вірить вона в те, що Луценко може бути звільнений для того, щоб задобрити Європу.

"Як дружина і як людина, яка бореться з прокуратурою і судами не перший рік, відстоюючи права Луценка, я скажу, що не випустять", - сказала вона.

"Пам'ятаєте, як його насильно, вивозили з клініки "Оберіг" з відкритими виразками о сьомій ранку більше 100 автоматників? Підрозділ "Омега" вивозив його з клініки! Це підрозділ, який займається знищенням терористів, боротьбою з бандитськими угрупованнями, з несанкціонованими мітингами, які загрожують національній безпеці", - нагадала депутат від "Батьківщини".

"Луценко тоді звернувся до тих керівників: "Хлопці, що більше бандитів, терористів в країні немає? Це така планова виписка?". Перекритий був весь квартал біля лікарні "Оберіг" в два кільця. Вони так боялися, що люди або опозиція будуть його виривати кігтями", - додала вона.

"Це такий страх Януковича - випустити Луценка на волю. Коли Луценко так вивозять як терориста, то як Янукович буде його випускати? Теж в оточенні ста автоматників? Великі сумніви мене беруть", - сказала Ірина Луценко.

"Як політик я скажу, що все залежить від волі Януковича. Куди він хоче повести 45 мільйонів населення країни, президентом якої є. Луценко - це лакмусовий папірець. Якщо він його випустить - дасть сигнал для всієї країни, що ми йдемо в Європу. Якщо він цього не зробить, тоді потрібно вийти всім людям і змусити його йти туди, куди хоче більшість населення", - підкреслила вона.

При цьому, за її словами, екс-глава МВС не має наміру просити главу держави про помилування.

"Луценко не просив і просити не буде. Я не просила і просити не буду. Чітко кажу і підписуюсь під цими словами", - сказала вона.

Як відомо, президент пообіцяв розглянути питання помилування екс-міністра Юрія Луценка, якщо його не звільнить касаційний суд.

Раніше польська "Газета Виборча", з посиланням на джерела в оточенні президента Польщі Коморовського, повідомила про те, що Янукович пообіцяв польському колезі звільнити Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування