Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Присяжнюка кажуть, що його заступника не затримували

Субота, 2 березня 2013, 10:28

Заступник міністра аграрної політики, керівник апарату міністерства Михайло Чужмир був затриманий при отриманні хабара.

Як пише "Дзеркало тижня. Україна", про суму хабара не повідомляється.

Чужмира не злякало те, що на момент отримання хабара діяльність МінАП комплексно перевіряла представницька комісія у складі 31 людини. Працювала вона згідно з розпорядженням президента: з'ясувати, як центральні органи виконавчої влади реалізують завдання, визначені у актах та дорученнях голови держави.

"Економічний злочин, вчинений бізнес-компаньйоном Миколи Присяжнюка, дає підстави стверджувати про системність корупції у відомстві. Бо до цього був гучний арешт Олександра Жука, заступника голови Державного комітету ветеринарної медицини, при отриманні хабара в розмірі 42 тисяч доларів. Після скандалу схему збору "податей" "модернізували" і замкнули на довірену особу. А нею, найімовірніше, і став Михайло Чужмир", - пише автор статті.

На даний момент президенту Віктору Януковичу вже подано подання на звільнення Чужмира.

Водночас прес-служба Мінагрополітики заявила,що жодних слідчих дій, затримань будь-яких посадових осіб, зокрема заступника міністра Чужмира правоохоронні органи не здійснювали. Усі керівники Мінагрополітики працюють у звичайному режимі на робочих місцях.

Згідно з повідомленням, факти та оцінки, які викладені у даній статті, не відповідають дійсності, мають упереджений характер та цілеспрямовано дискредитують діяльність Мінагрополітики.

Прес-служба наголошує, що при підготовці опублікованого матеріалу ані автор статті, ані редакція газети не звертались до Мінагрополітики для отримання компетентних коментарів та офіційної позиції відомства щодо порушеної в статті теми.

"Натомість інформація автором подається упереджено та тенденційно, без відповідного підтвердження компетентними органами, в тому числі правоохоронними, та без висвітлення думки й оцінки аграрних експертів та авторитетних фахівців галузі", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба заявляє, що цій інформації буде дана належна юридична оцінка із залученням компетентних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: