Колесніченко "ввічливо відповів" співробітниці аеропорту і заявив про злочин

Субота, 2 березня 2013, 18:41

Нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко написав заяву про вчинений щодо нього злочин у зв'язку з інцидентом в аеропорту "Жуляни".

Про це нардеп повідомив у своєму блозі на "Українській правді".

У понеділок відповідну заяву буде направлено і генеральному прокурору, додав він.

Колесніченко розповів, що в суботу о 6.25 прибув до аеропорту "Жуляни" для вильоту за маршрутом Київ-Сімферополь рейсом компанії Air-Onix з метою проведення депутатського прийому громадян у своєму виборчому окрузі в Севастополі.

"Регулярно літаю цим маршрутом останні 7 років, в тому числі й рейсами зазначеної авіакомпанії користуючись чи не з першого дня її роботи", - зазначив він.

"На стійці реєстрації я пред'явив своє депутатське посвідчення, по якому був узятий безкоштовний квиток в авіакасі. У зв'язку з цим необхідно пояснити, що всі народні депутати України отримують пільгові квитки економ-класу на перельоти по Україні. При отриманні квитка в касі в обов'язковому порядку залишається ксерокопія посвідчення з підписом депутата, а в квитку вказуються не паспортні дані, а номер депутатського посвідчення. Під час посадки на поїзди, пароплави, автобуси чи літаки пред'являється депутатське посвідчення як документ, за яким одержаний проїзний квиток", - пише нардеп.

Однак у "Жулянах" співробітниця за стійкою реєстрації зажадала в нього паспорт громадянина України.

"Спочатку я подумав, що це жарт - з 2006 року, з часу обрання народним депутатом, ніколи при реєстрації на внутрішній рейс у мене не питали паспорт", - стверджує Колесніченко.

"Але Пініжаніній я ввічливо відповів, що у мене немає навіть при собі паспорта. Тим більше що на моїх очах вона зареєструвала за вказівкою представника авіакомпанії Щеглової Е.В. на цей же рейс без паспорта, а за службовим посвідченням, прокурора АР Крим - Павлова", - пише нардеп.

 

 

Після відмови пустити його на рейс Колесніченко, за його словами, звернув увагу співробітниці аеропорту на те, що, таким чином, вона порушує Конституцію, закон "Про статус народного депутата України" та скоює кримінальний злочин, санкція за яке передбачена в ст. 351 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності народного депутата України" та тягне за собою позбавлення волі строком до 3-х років.

"Крім того, я вказав, що депутат на підставі свого посвідчення має законне право відвідувати будь-які, в тому числі і режимні об'єкти (аж до АЕС) на території України. Я підкреслив, що якщо вона не припинить порушення законодавства, то буде звільнена", - пише Колесніченко.

За словами нардепа, він тут же звернувся в лінійне відділення міліції і написав заяву про злочин, вчинений відносно нього.

"Свої пояснення дали свідки. Я думаю, що мали місце політична заангажованість і пряма вказівка ​​керівництва компанії або посадових осіб, які виступають проти Партії регіонів", - зазначив нардеп.

"Всі деталі цієї провокації стали на місце після оперативного появи публікації Іванни Коберник "Колесніченко погрожував працівниці авіакомпанії за вимогу показати паспорт". Публікація, м'яко кажучи, неправдива починаючи від заголовка (з яких це пір вказівка ​​на скоюваний злочин і на законну відповідальність за нього є "погрозою"), закінчуючи простими фактами (Коберник збрехала - я так і не потрапив на літак)", - зазначив Колесніченко.

Він також додав, що звернеться до керівництва авіакомпанії і аеропорту з вимогою звільнити співробітницю за стійкою реєстрації Юлію Пініжаніну і представника компанії Air-Onix Еллу Щеглову, з якою та радилася, "за порушення законодавства України та участь у провокації".

Відео читачів "Української правди" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News