Тимошенко не каже прямо, чи хоче до Києва – тюремники

Неділя, 3 березня 2013, 20:36

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко знову не надає прямої відповіді на запитання, чи готова вона до етапування до Києва для участі в судовому засіданні у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це заявляє у неділю ввечері прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Складається враження, що засуджена та її оточення цілеспрямовано закидають нас заявами та поширюють інформацію у ЗМІ про начебто готовність їхати до Києва, однак, у спілкуванні зі співробітниками пенітенціарної служби Тимошенко не надає прямих відповідей та завчасно звинувачує нас у порушенні її прав та законів", - йдеться в повідомленні.

"Наразі співробітники колонії знову пішли спілкуватися із засудженою на предмет її згоди. Про результати спілкування буде поінформовано громадськість", - йдеться у повідомленні за 21:17 неділі.

Окремо повідомляється, що усі документи та транспорт для етапування Тимошенко вже готові.

Прес-служба наголошує, що кожного разу на одне й те саме запитання чи готова засуджена Тимошенко за станом здоров’я та виключно під свою власну відповідальність бути етапованою до Києва та провести в дорозі у статичному положенні тривалий час, вона постійно озвучувала різні відповіді.

"Зокрема, серед іншого наступне:

- я хочу бути присутньою на засідання, але про можливість мого транспортування запитуйте у лікарів;

- я нічого вам казати не буду, дійте по закону;

- ви не маєте права мене вивозити зі стаціонарного закладу;

- через стан свого здоров’я етапування протягом такого тривалого часу я буду розцінювати як катування;

- ви не можете порушувати мої права і т. д", - йдеться в повідомленні.

На підтвердження на сайті ДПтС опубліковано відео, на якому "видно відсутність ствердних заяв засудженої про її намір брати участь у судових засіданнях". Однак з відео не зрозуміло, коли саме воно було записано.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування