"Батьківщина" просить Пшонку дізнатися, чого депутатів у суд не пустили

Понеділок, 4 березня 2013, 13:24

Депутатів від "Батьківщини" у понеділок незаконно не було допущено в зал, де суд проводить слідчі дії у справі про вбивство Євгена Щербаня.


Про це говориться у розповсюдженій заяві партії "Батьківщина".

"Зранку народні депутати прибули до будівлі суду. Після того, як представники ЗМІ вже пройшли до зали судового засідання, опозиціонерів зустрів кордон спецпідрозділу міліції", - повідомляє політична сила.

"Депутатів заблокували та із застосуванням фізичної сили почали відтискати від проходу, при цьому абсолютно не реагуючи на вимоги народних депутатів припинити свавілля та не перешкоджати виконанню закону про статус народного депутата", - говориться у заяві.

Більше того, - зазначають у "Батьківщині", - ані міліціонери, ані їхні командири, ані представники суду не надали жодних пояснень з приводу того, чим вони керуються у своїх діях і хто дав незаконну команду застосовувати проти народних депутатів фізичну силу.

"Міліцейські полковники і генерали поховалися за спину заброньованих у шоломи бійців спецпризначенців і навіть побоялися показатися на очі народним депутатам", - зазначається у документі.

Партія "Батьківщина" вимагає від Генпрокуратури, як від органу, на який покладено контроль за дотриманням законності у країні, негайно розпочати розслідування протизаконних дій міліції на території Апеляційного суду.

"Ми вимагаємо правової реакції з приводу дій судді Ганни Медушевської, яка прийняла рішення не допустити до зали суду народних депутатів", - йдеться в заяві.

"Ми вимагаємо оприлюднити прізвище командира спецпідрозділу, який дав команду своїм підлеглим перешкоджати законній діяльності народних депутатів, застосовуючи проти них фізичну силу. А також притягнути до відповідальності цього так званого офіцера", - наголошують у "Батьківщині".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News