У суді по "ЄЕСУ" перерва. Тюремники чекають на рішення Тимошенко

Вівторок, 5 березня 2013, 09:15

У засіданні Харківського суду у справі Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "ЄЕСУ" оголошено перерву до 14.30.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя після початку засідання.  

"Підсудна Тимошенко на судовому засіданні відсутня. Інформація про можливість її участі на засіданні відсутня. У зв'язку з цим у судовому засіданні оголошується перерва до 14.30 сьогоднішнього дня", - сказав суддя Костянтин Садовський.

Водночас Державна пенітенціарна служба повідомляє про те, що у понеділок Тимошенко написала заяву, у якій, зокрема, "вказувала на свої наміри брати сьогодні (у вівторок) участь у судовому засіданні".

"В зв’язку з цим керівництвом колонії були підготовлені та подані відповідні документи для організації етапування засудженої до Київського райсуду Харкова. Зранку на території ЦКБ вже були готові усі необхідні автомобілі та конвой", - йдеться в повідомленні.

"Начальник колонії Колпащіков повідомив засуджену Тимошенко про готовність і транспорту, і пенітенціарної служби для доставки її до суду", - уточнили тюремники.

"Однак, засуджена Тимошенко у відповідь просто відвернулася до стіни від співробітників пенітенціарної служби і відмовилася підписувати будь-які документи, зокрема, акт про її згоду або ж незгоду бути етапованою", - заявили у відомстві.

Водночас, як повідомляє джерело видання "Главное" машини супроводу і автобус, що приїхали за Тимошенко, покинули територію лікарні.

Захисники Тимошенко - Олександр Плахотнюк і Андрій Кожем'якін - поїхали в лікарню, щоб дізнатися, де перебуває екс-прем'єр.

"Ми зараз їдемо в лікарню і постараємося це з'ясувати", - сказав Кожем'якін журналістам у вівторок у Харкові.

За його словами, у лікарні також повинна знаходитися дочка і захисник екс-прем'єра Євгенія Тимошенко.

Перенесення засідання Кожем'якін назвав грою: "Прокуратура намагається грати в ігри, які вона влаштовує з учорашнього вечора. Заїжджають машини на територію лікарні, виїжджають. Йде така гра: привеземо, не привеземо".

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування