Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко на процедурах. Тюремники кажуть, що чекатимуть

Вівторок, 5 березня 2013, 10:20

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко наразі проходить медичні процедури у лікарні "Укрзалізниці" у Харкові і поки не готується до етапування.

Про це на брифінгу повідомив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, якого цитує УНІАН.

За його словами, 4 березня Тимошенко написала заяву з проханням забезпечити її участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ у вівторок, для чого навіть було перенесено заплановане тривале побачення.

Колпащіков підкреслив, що зранку було вжито усіх необхідних заходів для забезпечення участі Тимошенко в судовому засіданні. Однак екс-прем’єр так і не дала однозначної відповіді щодо своєї доставки.

"Сьогодні зранку я прибув у лікарню, щоб бути присутнім при проведенні заходів. Вона демонстративно відмовляється зі мною спілкуватися, відвертається. На дану хвилину жодної відповіді однозначної не поступало. Вона знаходиться в палаті, у даний момент проходить медичні процедури", - сказав він.

Начальник колонії додав, що Тимошенко було запропоновано взяти участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ за допомогою відеоконференції, однак на цю пропозицію вона також не дала однозначної відповіді.

Він підкреслив, що в нього є довідка, видана головним лікарем Михайлом Афанасьєвим, про те, що стан здоров’я Тимошенко дозволяє їй брати участь у судових засіданнях.

"У колонію нікуди завозити не потрібно. У мене є довідка головного лікаря Центральної лікарні клінічної, там, де вона знаходиться, тому мені нічого для цього не потрібно", - сказав тюремник.

У свою чергу, командир військової частини № 3005 Внутрішніх військ МВС Юрій Макарчук, який керує етапуванням ув’язнених, сказав, що для доставки Тимошенко на засідання суду потрібно близько 30-40 хвилин. За його словами, підсудний доставляється до суду за годину до початку засідання.

"Ми готові виконувати завдання", - запевнив Макарчук.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Володимир Шульга на своїй сторінці в мережі Facebook зазначив, що "Тимошенко повезуть або до суду або у колонію".

"Виходжу з того що бачу в Харкові - відключено всі світлофори Перед лікарнею розчищено від транспорту абсолютно все. Даішники на кожному перехресті патрулюють, декілька авто ДАІ по маршруту. Отже готуємося до найгіршого", - написав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування