Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон і Фюле занепокоєні ситуацією з Власенком

Вівторок, 5 березня 2013, 10:38

Віце-президент Європейської Комісії Кетрін Ештон і єврокомісар з питань європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляють про своє занепокоєння ситуацією, пов'язаною з можливим позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка.

Із такою заявою від імені офіційних осіб Європейського Союзу виступили їхні представники, пише "Інтерфакс-Україна".

"Верховний представник Кетрін Ештон і комісар Штефан Фюле ...глибоко занепокоєні нещодавніми правовими процедурами, які можуть призвести до можливого позбавлення депутатських мандатів двох членів парламенту на суперечливих підставах", - ідеться в заяві.

У зв'язку з цим Ештон і Фюле закликають українську владу вирішити цю ситуацію для того, щоб уникнути "створення будь-якого враження щодо зловживання судової системи в політичних цілях".

"Вони нагадують про свою стійку думку, що остаточний склад українського парламенту має відображати справжню волю українських виборців", - наголошується в заяві.

Представники ЄС нагадують, що закон про вибори народних депутатів установлює чіткі п'ятиденні часові рамки для оскарження результатів виборів у судах.

"Судові розгляди, які відбуваються через місяці після підтвердження остаточних результатів виборів, викликають політичне та правове занепокоєння", - заявляють вони.

У світлі цих подій Ештон і Фюле знову заявляють про необхідність вжити своєчасних заходів для покращення виборчого законодавства України відповідно до рекомендацій БДІПЛ/ОБСЄ, зазначених в остаточній доповіді від 3 січня 2013 року.

Як відомо, регламентний комітет Верховної Ради ухвалив рішення про позбавлення депутатських повноважень Власенка та члена фракції Партії регіонів Андрія Веревського.

З відповідними позовами до ВАСУ звернувся голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Опозиція, у свою чергу, звинуватила голову регламентного комітету Володимира Макеєнка у фальсифікації рішення комітету про позбавлення Власенка депутатських повноважень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування