Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов розповів, хто може піти в президенти й мери Києва від опозиції

Вівторок, 5 березня 2013, 12:27

В об'єднаної опозиції поки немає іншого кандидата в президенти, окрім як Юлії Тимошенко, запевняє Олександр Турчинов.

В інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ", на запитання, чи готова Тимошенко когось із опозиції благословити на президентські вибори, він заявив:

"Об'єднана опозиція "Батьківщина" висунула одну кандидатуру – Юлію Тимошенко. У нас немає іншого кандидата. Якщо Юля буде з нами, то й УДАР, і "Свобода" її підтримають".

Обговорювати, що буде, якщо Тимошенко не зможе брати участь у виборах-2015, Турчинов назвав некоректним.

"Для України важливе не стільки прізвище наступного президента, скільки те, щоб цей президент був представником демократичних сил, а не нинішнього режиму. Тому до ’15 року конкуренція відійде на другий план", - вважає він.

"І якщо політики, які не мають рейтингу для перемоги, та називають самі себе демократами, попруться на президентську кампанію, я буду вважати, що вони – сателіти Банкової. У нас повинен бути один кандидат", - заявив Турчинов.

На зауваження, що про вибори мера Києва опозиція поки не може домовитися, він відповів: "Нічого, домовимося".

"Ми Віталію Кличку висловили довіру. Він тривалий час позиціонувався як кандидат у мери. Навіть я з ним конкурував за цю посаду свого часу. Оскільки не можна чекати до травня зі стартом кампанії, ми Віталія попросили визначитися максимально швидко. Якщо Віталій відмовиться, будемо обговорювати кандидата від Батьківщини", - повідомив Турчинов.

"У нас багато гідних людей", - додав він.

На запитання, чи може піти Петро Порошенко від опозиції на вибори мера Києва, Турчинов відповів: "Я не виключаю, що ми можемо розглянути і його кандидатуру. За однієї умови – Петро Порошенко чітко позиціонується як опозиціонер і приєднається до об'єднаної опозиції".

"Ми можемо висувати кандидата тільки від опозиції", - наголосив він. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування