Тимошенко до суду не повезли. Засідання перенесено

Вівторок, 5 березня 2013, 13:44

Суд не захотів розглядати справу ЄЕСУ без екс-прем’єра Юлії Тимошенко і її захисників.

Засідання перенесено на 22 березня, повідомляє УНІАН.

Суддя також постановив за клопотанням прокурорів направити до ЦКЛ "Укрзалізниці" запит з проханням Тимошенко висловитися з приводу можливості її участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Під час судового засідання, зважаючи на відсутність підсудної, прокурори і захисники наголошували на неможливості продовження слухання справи.

Крім того, адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк підкреслив, що його підзахисна не писала відмови від участі в суді у справі ЄЕСУ.

Захисник Андрій Кожем’якін додав, що такої відмови "не існує в природі". На його думку, справа ЄЕСУ - політично вмотивована, її ініціювали, "щоб дискредитувати Тимошенко".

Раніше начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков заявив, що Тимошенко не будуть доставляти на засідання Київського райсуду Харкова у справі щодо ЄЕСУ.

Він наголосив, що Тимошенко повторно не дала прямої відповіді на питання, чи бажає вона бути доставленою до суду.

"Ситуація не змінилася. У суд вона не їде. Вона не відповіла на жодне питання. Вона не дала ствердної відповіді", - сказав Колпащіков.

Він наголосив, що розмова з Тимошенко проходила у присутності її захисників.

За словами начальника колонії, поведінка та слова екс-прем’єра були сприйняті, як відмова від участі у судовому засіданні.

"Все це ми говорили у присутності її захисників. Вони були попереджені, що ми складаємо акт про відмову", - сказав Колпащіков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News