Януковича непокоїть байдужість Азарова до Шевченка

Середа, 6 березня 2013, 12:55

Президент Віктор Янукович стурбований байдужістю Кабінету Міністрів до підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Про це він сказав на засіданні громадської гуманітарної ради, присвяченій підготовці зазначеного заходу в Каневі, передають "Українські новини".

"Мене турбує байдужість Кабміну", - сказав він.

Янукович підкреслив, що неприпустимим є проводити підготовчі заходи в останній момент.

Президент звернувся до членів уряду з проханням доповідати про етапи підготовки даного заходу.

Янукович доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству культури прискорити визначення формату святкування за кордоном 200-річчя Шевченка.

"Міністерству закордонних справ і Мінкультури необхідно прискорити роботу щодо визначення формату святкування 200-річчя ювілею за кордоном, насамперед в Росії, Казахстані, Литві та Польщі", - сказав президент.

Янукович підкреслив, що від того, наскільки буде якісно і змістовно організована програма святкування, залежить не тільки моральний і інтелектуальний клімат в країні, але і зміцнення іміджу України.

Крім того, президент звернув увагу на необхідність розбудови інфраструктури, зокрема інформаційного забезпечення туристичних маршрутів, установки знаків і покажчиків до місць, пов'язаних з іменем Шевченка.

Як відомо, у березні 2012 року Янукович пообіцяв масштабне святкування 200-річчя з дня народження Шевченка у 2014 році.

У червні 2010 року Янукович створив координаційну раду з підготовки та відзначення цього ювілею і очолив його.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування