У МЗС розповіли, про що говорили Янукович і Путін

Середа, 6 березня 2013, 13:16

Президенти України й Росії на зустрічі 4 березня приділили особливу увагу питанням ціни на газ та взаєминам України з Митним союзом.

Про це сказав виконувач обов'язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, Віктор Янукович відзначив важливість якнайшвидшого врегулювання питання із ціною на газ, що відповідало б стратегічному характеру відносин між двома державами.

"Президенти констатували, що зараз на експертному рівні триває активна робота з метою узгодження вирішень цього питання", - зазначив Перебийніс.

Також, сказав він, обговорювалося питання щодо можливих шляхів модернізації української ГТС.

За інформацією Перебийніса, Янукович відзначив належне виконання українською стороною своїх зобов'язань щодо транзиту газу з Росії до Європи через Україну.

"У цьому контексті сторони обговорили можливість реалізації спільних проектів у енергетичній сфері, з урахуванням наявного потенціалу двох держав", - сказав він.

Також, зазначив Перебийніс, особлива увага була приділена пошуку оптимальної моделі взаємин України з Митним союзом.

За його словами, президент відзначив, що Україна зацікавлена у співпраці з Митним союзом з урахуванням своїх міжнародних зобов'язань, узятих при вступі до СОТ, а також пов'язаних із евроінтеграційним курсом.

Раніше віце-прем'єр Юрій Бойко заявив, що українська сторона задоволена ходом переговорів із вищим керівництвом Російської Федерації.

Бойко зазначив, що за результатами візиту президента України до Росії досягнуто прогрес щодо низки питань, у тому числі в сфері енергетичної співпраці. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News