"Батьківщина" блокуватиме в четвер Раду через Власенка

Середа, 6 березня 2013, 17:09

Депутати "Батьківщини" заблокують у четвер роботу Верховної Ради у зв'язку з рішенням Вищого адміністративного суду про позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата.

Про це заявив депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко в коментарі державного інформаційному агентству "Укрінформ".

"Парламент буде заблокований, тому що це рішення абсолютно безпідставне і жодного приводу для його ухвалення немає. Ми будемо блокувати парламент, який сьогодні втрачає будь-яке значення", - поінформував нардеп.

Він нагадав, що Генпрокуратура підтвердила інформацію про те, що Власенко не є адвокатом. Проте, незважаючи на це, ВАСУ все ж позбавив захисника Юлії Тимошенко депутатського мандата.

Відповідаючи на запитання, чи збирається опозиція домагатися розпуску парламенту, Бондаренко заявив: "Цей парламент з його більшістю не заслуговує на те, щоб в Україні представляти єдиний законодавчий орган".

Нардеп також підтвердив інформацію про те, що Власенко не зможе оскаржити рішення ВАСУ. "Рішення ВАСУ ухвалене з приписом, і вони завжди це приписують, - "без права оскарження", - зауважив Бондаренко.

Водночас він не виключив, що касацію на рішення ВАСУ може розглянути Верховний суд України.

"Це звернення до Верховного суду може зробити Адміністративний суд або Господарський суд і Вищий спеціалізований суд. Але тільки ці інстанції... Але це ефемерна можливість", - констатував політик.

Як відомо, 6 березня Вищий адміністративний суд позбавив Власенка депутатського мандата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування