Партія регіонів у боротьбі за місце Балоги зриває спрощення візового режиму?

Четвер, 7 березня 2013, 07:36

Протиріччя між владою й опозицією ставлять під загрозу роботу комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС.

Це в тому числі блокує ратифікацію угоди про спрощення візового режиму, пише газета Комерсант.

Партія регіонів наполягає на збільшенні своєї квоти в КПС до чисельності, що дозволяє одержати більшість і обрати керівника цього органа.

У середу комітет з питань європейської інтеграції провалив ще одну спробу затвердити персональний склад КПС — органа, що забезпечує взаємодію Верховної ради і Європарламенту.

Засідання зірвалося через відсутність кворуму, бо представники більшості на з'явились.

Суперечки щодо формування персонального складу комітету тривають із початку січня.

Тепер виросла ймовірність того, що конфлікт приведе до зриву засідання КПС, запланованого на 3-4 квітня. 

Партія регіонів наполягає на збільшенні своєї квоти, хоча ще 10 січня комітет з питань євроінтеграції ( за підтримки членів від ПР) розподілив місця за стандартною схемою — пропорційно чисельності фракцій і груп.

Партія регіонів одержала 7 місць із 16, "Батьківщина" — 4, УДАР — 2, "Свобода", Компартія й позафракційні - по одному.

Однак потім ПР, всупереч досягнутим домовленостям, подала в секретаріат комітету список з 8 учасників КПС від своєї партії. 

У Партії регіонів наполягають, що зі складу КПС необхідно виключити позафракційного представника, передавши цю квоту ПР. Від позафракційних туди ввійшов Віктор Балога, який пізніше зайняв критичну стосовно влади позицію.

Боротьба за контроль над українською частиною КПС уже призвела до того, що Верховна рада не зможе прийняти законопроекти, які вважаються пріоритетними в сфері європейської інтеграції.

Так, на засіданні в середу комітет з євроінтеграції мав розглянути проект закону про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму, а також пакет законопроектів, необхідних для виконання Україною першої фази плану дій візової лібералізації,— тепер їх винесення в зал відкладається до вирішення конфлікту із КПС. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...