Рибак відмовив Кличку у виклику Януковича

Четвер, 7 березня 2013, 11:25

Спікер Володимир Рибак відмовився сприяти у виклику президента Віктора Януковича до парламенту.

Про це повідомив лідер "Удару" Віталій Кличко журналістам у Верховній Раді, повідомляє його прес-служба.

"Спікер Рибак відмовився підтримати нашу ініціативу і викликати президента до парламенту. Влада не налаштована на діалог з опозицією і суспільством та уникає відповідальності за те, що відбувається в країні", - підкреслив він.

"За три роки Янукович і його уряд довели повну неспроможність ефективно працювати. Правоохоронні органи і суди захищають не закон, а владу. Україна перетворюється на заповідник тиранії у центрі Європи", - уточнив політик.

"Щоб зупинити це, ми бачимо один шлях - позбавити режим Януковича засобів тиску на суспільство і виправити наслідки його правління", - зазначив Кличко.

"Тому ми вимагаємо: перше, припинити знущання з мільйонів українців. Скасувати так звану пенсійну реформу, запровадити справедливу пенсійну систему, на основі єдиного принципу нарахування пенсій для всіх громадян", - уточнив він.

"Друге, зруйнувати машину для репресій і приниження людей. Для цього призначити керівниками генпрокуратури, міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки представників опозиції", - продовжив Кличко.

"Третє, ліквідувати наслідки так званої судової реформи, що зробила суддів залежними від президента", - додав він.

Як перший крок до цього, за його словами, мають звільнити з посад усіх суддів Вищого адмінсуду і повністю змінити його склад а також призначити нових суддів Конституційного суду.

Крім того, Кличко знову заявив, що влада має "припинити політичні репресії, звільнити політв’язнів і поновити їх у громадських правах".

"Притягнути до відповідальності уряд Азарова за результати діяльності, які призводять до економічного занепаду  і погіршення життя людей.  Уряд повинен обов'язково відзвітувати перед парламентом", - також сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News