Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу і Азарову поставили двійку за корупцію

Понеділок, 1 квітня 2013, 12:47

Державно антикорупційна програма на 2011-2015 років вартістю у понад 820 мільйонів гривень знаходиться на межі зриву.

Про це свідчить громадський моніторинг проведений незалежними експертами, повідомляє Transparency International Ukraine.

За його результатами стан виконання держпрограми є вкрай низьким, а середній бал успішності її впровадження становить 2,7 із 5 можливих.

Тільки впродовж 2011-2012 років мало бути реалізовано 135 заходів антикорупційної держпрограми, яка є однією з найбільш вартісних державних програм.

Понад 95% всіх коштів має піти на такі заходи як потреби МОЗ у введенні електронного обігу медичних форм, що не має прямого відношення до боротьби з корупцією.

Крім того, документ містить купу помилок і всіляких описок, що роблять реалізацію програми неможливою.

Для того, щоб привернути увагу уряду до проблем держпрограми, громадські організації на чолі з Transparency International Ukraine провели вуличну акцію протесту "Вони гальмують антикорупційні реформи в Україні!" під стінами адміністрації президента та Кабміну.

Персонально відповідальними за такий стан справ у сфері протидії корупції було оголошено прем’єра Миколу Азарова, міністра юстиції Олександра Лавриновича, який є координатором антикорупційної держпрограми, та Андрія Клюєва, виконавчого секретаря Національного антикорупційного комітету при президенті.

"Ми щиро сподіваємось, що президент України візьме під особистий контроль проблеми з реалізацією антикорупційної держпрограми та ухваленої ним Національної антикорупційної стратегії, й відповідь АПУ не стане банальною відпискою", - каже керівник Transparency International Україна Олексій Хмара.

"На черзі - оновлення Мін’юстом цієї держпрограми, і потрібно не допустити лише "косметичних" змін. Саме тому ми всіляко адвокатуватимемо цей процес як на рівні міністерства, яке є координатором антикорупційної політики, так і в прямій розмові з прем’єром, зустріч із котрим має відбутися вже в квітні", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування