Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перший" програв у суді "терористу"

Вівторок, 2 квітня 2013, 13:22

Національна телерадіокомпанія ("Перший національний") зобов'язаний спростувати недостовірну інформацію про Дмитра Реву, який звинувачується у справі про теракти в Дніпропетровську.

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва 2 квітня, передають "Українські новини".

За словами адвоката Реви Віталія Погосяна, 18 жовтня в ефірі "Першого національного" було продемонстровано фільм "Адове пекло" про теракти в Дніпропетровську, в якому викладалася перекручена інформація, матеріали, які були захищені таємницею слідства, а також вигадана інформація про Реву.

"Зокрема, спростуванню підлягають викладені у фільмі факти, що Рева є терористом і що він посилав SMS про загибель людей", - сказав він.

Своїм рішенням суд постановив, що канал зобов'язаний протягом тижня з вступу рішення в силу, виділити ефірний час компанії-виробнику фільму "Адове пекло" - телекомпанії ВТВ для спростування недостовірної інформації.

Як відомо, 27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі відбулися 4 вибухи невідомих пристроїв.

В результаті вибухів постраждала 31 людина.

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту.

У червні це справа була об'єднана в одне провадження з іншими кримінальними справами за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня і Дніпропетровську 16 листопада 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування