Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція про сніжки: Ніяких інструктажів не було

Середа, 3 квітня 2013, 13:00

Опозиційні партії засуджують насильницькі дії по відношенню до опонентів і називають їх провокацією.

Про це лідери трьох опозиційних фракцій розповіли на брифінгу у середу.

За словами лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, опозиція сама зацікавлена в тому, щоб встановити винних у цій провокації, однак вимагає реакції з боку провладних правоохоронних органів.

"Я сьогодні сказав спікеру Рибаку: "У вас є міністр внутрішніх справ, спецслужби, є фотографії, знайдіть негайно цих людей", - сказав Яценюк.

"Я вважаю, що піднімати руку на жінку неприпустимо, і чисто по-людськи ми засуджуємо такі дії", - заявив він.

У свою чергу заступник лідера фракції УДАР Віталій Ковальчук заявив, що опозиція сама зацікавлена в тому, щоби встановити винних.

При цьому він нагадав про безкарні провокації проти опозиційних депутаток, коли їх видаляла з Харківської міської лікарні. Також він згадав про застосування сили до депутатів на акції під Гостинним двором та про те, коли у Харкові облили зеленкою захисників  Юлії Тимошенко.

"Якби тоді була реакція правоохоронних органів, то можливо, б вчора хтось би задумався над тим, чи вчиняти подібні дії", - заявив Ковальчук.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиційні лідери не причетні до організації провокацій, "не проводили жодних інструктажів і нікого ні на кого не нацьковували".

"А щодо снігу, то хай звернуться до свого голови Попова (голова КМДА - УП), щоб він сніг поприбирав, і тоді не було б чим кидатися", - додав Тягнибок.

Він також додав, що така реакція була відповіддю українців на порушення їхніх соціальних та громадянських прав з боку влади.

Як приклади він навів не голосування Партії регіон за скасування пенсійної реформи та відмови відзначити річницю голодомору.

"Не робіть, будь ласка, ніяких інших висновків, окрім тих, що я скажу, але я собі просто не уявляю, що би робили з депутатом, наприклад, ізраїльського Кнесету, який би не проголосував за постанову, що стосується голокосту", - сказав Тягнибок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування