Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польський міністр звинуватив "Газпром" у брехні

П'ятниця, 5 квітня 2013, 21:44

Міністр державного майна Польщі Міколай Будзановський в п'ятницю звинуватив представників російського газового монополіста "Газпром" у поширенні неправдивої інформації про підписаний вчора меморандум щодо реалізації проекту "Ямал-2".

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це він сказав на прес-конференції у Варшаві у п’ятницю.

"Я не згоден з коментарем "Газпрому", згідно з яким мова йде про створення нового проекту, це помилкова теза. Не згоден також з інформацією про збільшення постачань до Польщі через нову систему газопроводів. Ці інформації неправдиві і не відповідають технічній угоді, підписаною між "Європол ГАЗ" і "Газпромом", - сказав він.

Міністр підкреслив, що підписаний документ не зобов'язує Польщу будувати газопровід, і назвав його "технічним". "Меморандум стосується обміну інформацією, який повинен дозволити краще проаналізувати економічні та юридичні сторони пов'язані з можливістю реалізації такого проекту в майбутньому", - сказав він.

Будзановський сказав, що подібні угоди підписують багато компаній, які знаходяться під його контролем, зазначивши, що його не інформують про документи такого рівня.

Міністр також підкреслив, що, згідно з прийнятою польськими властями енергетичною стратегією, побудувати новий газопровід в країні може тільки державна компанія Gaz System.

Підписання зазначеного меморандуму сьогодні викликало лавину коментарів в польських ЗМІ, а найбільша опозиційність польська партія "Закон і Справедливість" навіть зажадала відставки міністра держмайна і пояснень прем'єра з цього приводу.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр Польщі заявив, що польські власті не підтримають будівництво ще одного обхідного трубопроводу через Україну і не зацікавлені збільшенням газових поставок з РФ, оскільки хочуть знизити свою енергетичну залежність від росіян. У той же час він відзначив, що не має достатньої інформації з цього приводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування