Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозицію продовжують не пускати до Києва. Під приводом паводку

Неділя, 7 квітня 2013, 14:06

Активістам опозиційних партій з кількох областей заважали потрапити на мітинг у Київ.

Так, автобус з чернівецькими активістами партії "УДАР" співробітники ДАІ тричі зупиняли без пояснення причин. Про це заявив народний депутат фракції "УДАР" Роман Ванзуряк.

Перший блокпост зупинив активістів вже на під’їзді до столиці. Інспектор ДАІ, за словами Ванзуряка, безпідставно затримував опозиціонерів протягом півгодини не давши жодних відповідей на питання депутата стосовно причин затримання.

Автобус із п’ятдесятьма активістами зупиняли тричі на відрізку менше одного кілометра.

У ніч з 6 на 7 квітня автобус з членами партії "УДАР", який їхав до Києва, був зупинений співробітниками ДАІ та транспортної міліції на виїзді з Харкова.

Без пояснення причин представники транспортної міліції відібрали техпаспорт на транспортний засіб у водія і заборонили подальший рух. "Ударівці" вимагали пояснити з чим пов'язані такі дії, однак жодної відповіді не отримали.

Всім автоперевізникам Львівської області заборонено покидати межі області, щоб не допустити виїзду людей до Києва для участі в акції "Вставай, Україно!" 7 квітня. Про це повідомив голова виконавчого комітету Львівського "УДАРу" Володимир Маліновський.

"На цей момент жоден дозвіл на виїзд за межі Львівської області перевізникам та власникам автобусів не надано. Причиною відмови є дивне формулювання – не можна виїжджати за межі Львівської області, тому що у Києві можливий паводок. Але при цьому забороняють їхати не тільки в Київ, а й в ніші міста", - сказав він.

В управлінні повідомили, що до ранку понеділка 8 квітня жоден дозвіл на перевезення за межі Львівської області наданий не буде.

В той же час, власники перевізників отримали дзвінки з управління внутрішніх справ Львівщини з вимогою унеможливити виїзд людей до Київа.

"Навіть за великі гроші автоперевізники відмовляються їхати до Києва, бо бояться втратити ліцензію на перевезення", - сказав Володимир Маліновський.

Крім того, станом на ранок 6 квітня, двом блокпостам вже дана вказівка не випускати автобуси в напрямку Києва, зокрема, це в Рівному та Житомирі, а блокпосту в Києві не впускати їх.

Аналогічну інформацію повідомили у "Батьківщині".

Проте Львівській Об’єднаній опозиції вдалося знайти два автобуси, власники яких запропонували допомогти в перевезенні людей. Однак перед відбуттям цих автобусів на Київ прибули представники міліції і з надуманих причин заборонили виїзд одного із них.

Більшості депутатівм місцевих рад від опозиції вдалося виїхати до столиці приватним автотранспортом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...