Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник ЄС: Криза в Раді може завадити асоціації

Вівторок, 9 квітня 2013, 10:46

Парламентська криза в Україні може унеможливити підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це сказав голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінськи в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє "УКРІНФОРМ".

"Криза в парламенті може справді не дати можливості ухвалити закони (щодо євроінтеграції)", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста.

При цьому голова представництва Євросоюзу в Україні зазначив, що 4 з 5 парламентських фракцій підтримали курс на євроінтеграцію України.

"Тому я сподіваюся, що ухвалення законів, пов'язаних із процесом підписання Угоди про асоціацію, також буде здійснено при консенсусі головних політичних сил у парламенті", - заявив Томбінськи.

Посол ЄС також наголосив, що парламент повинен бути місцем не тільки демонстрації демократії, але й ухвалення рішень, повідомляють "Українські новини".

"Парламент – це місце демократії, де ми повинні мати конфлікт думок. Але повинні ухвалювати рішення, і значно краще мати не маленький "майдан" у парламенті, але такий "майдан", який рішення виносить", - заявив Томбінськи.

Він додав, що необхідні шанобливі взаємини більшості й опозиції в парламенті.

Коментуючи помилування колишнього голови МВС Юрія Луценко, Томбінськи висловив переконання, що це сприятиме врегулюванню внутрішньополітичних проблем.

Голова представництва ЄС в Україні висловив сподівання, що крок української влади щодо помилування колишніх чиновників "створить нові цінності в політичній культурі України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування