У Верховну Раду викликають Кірєєва

Вівторок, 9 квітня 2013, 16:47

Комісія ВР щодо розслідування фальсифікацій на виборах і обставин припинення депутатських повноважень Сергія Власенка хоче заслухати Родіона Кірєєва та Лідію Ізовітову.

Про це на брифінгу сказав голова тимчасової слідчої комісії, депутат Ради Арсен Аваков від Батьківщини.

Депутат повідомив, що, незважаючи на відсутність кворуму на засіданні комісії у вівторок, що є присутніми депутати вирішили направити запрошення Кірєєву, Ізовітовій, а також голові фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку та голові регламентного комітету Володимиру Макеєнку (фракція Партії регіонів).

Аваков зазначив, що у зв'язку з відсутністю закону, який би регламентував роботу тимчасових слідчих комісій, її повноваження фактично не врегульовані на рівні закону.

Однак як голова комісії, відповідно до прийнятої постанови про її створення, він має такі повноваження.

Водночас Власенко зазначив, що доцільно заслухати інформацію Кірєєва, тому що він під час головування в суді в справі про укладення газових контрактів в 2009 році колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко вимагав документи про наявність права у Власенка бути захисником Тимошенко у цій справі.

Як повідомлялося, Власенко має намір просити Вищий адміністративний суд переглянути справа про позбавлення мандата.

6 березня Вищий админсуд достроково припинив повноваження депутата Власенко через поєднання адвокатської діяльності з депутатською.

Після цього Власенко оскаржив це рішення у Верховному Суді, однак, відповідно до українського законодавства, питання про те, чи підлягає така скарга розгляду у Верховному Суді, вирішує відповідний спеціалізований суд, у цьому випадку Вищий адміністративний.

Українські новини

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування