Прикордонники не назвали депутатів, які під час "виїзного" засідання виїжджали

Понеділок, 27 травня 2013, 11:44

Прикордонники відмовилися назвати кількість відсутніх в Україні народних депутатів 4 квітня 2013 року, з тих, хто нібито був присутній на виїзному засіданні на вул. Банковій.

Таку відповідь від Державної прикордонної служби отримав депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець на своє звернення, повідомляє його прес-служба.

При цьому депутат зазначає, що він не просив надавати список депутатів поіменно, а лише просив уточнити їх кількість.

Прикордонники відмовилися надати таку інформацію, аргументуючи відмову законом "Про захист персональних даних".

За їхнім переконанням надання знеособлених персональних даних є одним зі способів обробки інформації про персональні дані.

"Прикордонники своєю відповіддю визнають, що інформація, яку я прошу надати, є знеособленою. Тому вона, безумовно, не суперечить закону про персональні данні, адже йдеться не про конкретного депутата і його ім’я, а про кількість депутатів", - уточнив Бригинець.

Як відомо, 4 квітня фракції КПУ, Партії регіонів та підконтрольні їм позафракційники через заблоковану трибуну провели засідання ВР на Банковій 6-8,оголосивши, що мають 244 голоси.

При цьому назавжди залишиться таємницею, хто за які саме проекти  проголосував.

Апарат Верховної Ради 1,5 місяці відмовлявся оприлюднити списки реєстрації з живими підписами. Однак "Українській правді" вдалося їх отримати. Порівняння підписів продемонстрували, що деякі з них зовсім не співпадають з тими, які депутати ставили у своїх деклараціях.

Кілька законів, прийнятих на цьому засіданні, вже підписав президент Віктор Янукович.

Українська правда