Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ просить звільнити Тимошенко

Субота, 4 травня 2013, 10:21

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи закликали владу України вжити всіх можливих заходів, щоб звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Таку спільну заяву співдоповідачі моніторингового комітету зробили після рішення Європейського суду з прав людини в її справі. 

"Доповідачі закликали українську владу застосувати всі законні засоби, щоб звільнити Тимошенко з в’язниці без подальшого зволікання, наслідуючи позитивний досвід звільнення Юрія Луценка", - сказано в повідомленні.

 
"Ми особливо очікуємо, що влада України не буде із цим зволікати до рішення Страсбурзького суду за скаргою щодо її засудження", – йдеться у спільній заяві Майліс Репс і Марієтти де Пурбе-Лундін, а також доповідача Комітету з юридичних питань і прав людини ПАРЄ у справі відокремлення політичної і кримінальної відповідальності Пітера Омтзіхта.
 
На їхню думку, це було б не виправдано у світлі вже ухваленого рішення Страсбурзького суду.
 
Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін відвідають Україну на початку червня, мовиться в повідомленні ПАРЄ, а Пітер Омтзіхт у червні ж подасть на сесії ПАРЄ свій звіт про відокремлення політичної і кримінальної відповідальності, присвячений у першу чергу справам Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ у її уряді Юрія Луценка.

Він також доповідатиме і про справу колишнього прем’єр-міністра Ісландії Чеїра Хільмара Хорте, якого теж визнали винним у недбалості в час банківської кризи, але не винесли ніякого покарання.
 
Європейський суд із прав людини в 30 квітня визнав необґрунтованим і незаконним досудове утримання під вартою Юлії Тимошенко. 

Українська правда, Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...