Вчительку Ніну Москаленко поки не виселятимуть з будинку

Вівторок, 7 травня 2013, 15:06

Начальника відділу Державної виконавчої служби притягнули до дисциплінарної відповідальності через неналежне виконання рішення суду у справі київської вчительки Ніни Москаленко.

Про це повідомила прес-служба ДВС.

Згідно з інформацією, станом на 7 травня виконавче провадження щодо виселення Москаленко з частини будинку на провулку Землянському в Києві зупинене до встановлення способу і порядку виконання рішення суду.

"У зв’язку із незабезпеченням належного контролю за правильністю проведення виконавчих дій та дотримання прав сторін у виконавчому провадженні начальника відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у Києві притягнуто до дисциплінарної відповідальності", - йдеться у заяві.

"Як було встановлено в ході службового розслідування, в резолютивній частині рішення суду не зазначено, з якої саме частини будинку необхідно виселити боржників", - зазначили у ДВС.

"У зв’язку з наявністю вказаних обставин, що перешкоджають проведенню виконавчих дій, 23 квітня 2013 року державним виконавцем було зупинено виконавче провадження та направлено відповідну заяву про встановлення способу і порядку виконання рішення до Печерського райсуду Києва", - повідомила прес-служба.

"Подальше виконання судового рішення буде організовано лише після розгляду судом заяви державного виконавця", - сказано у заяві.

Як відомо, 22 квітня невідомі виселяли Москаленко з її помешкання в елітному районі Києва. Вони силоміць витягнули жінку на вулицю, викинули її речі, а будинок заварили металевими щитами.

На місці події були присутні працівники виконавчої служби, а також правоохоронці. Останні, як стверджується, не втручалися у ситуацію.

Раніше Москаленко неодноразово заявляла, що її залякують і намагаються силоміць виселити з її помешкання невідомі особи на підставі того, що 13 грудня 2012 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про її виселення та позбавлення права власності на землю.

Водночас у Печерському райсуді столиці роз'яснили, що питання про позбавлення Москаленко права власності на землю або на будинок та про її виселення не розглядалося.

У поширеній 26 грудня 2012 року заяві суду йдеться про те, що на частину будинку в розмірі 1/3 претендує племінник померлого власника цієї площі, з яким свого часу уклала шлюб мати Ніни Москаленко. Невдовзі запис про шлюб було анульовано. Враховуючи цей факт, право на 1/3 будинку визнано за племінником покійного, який є спадкоємцем другої черги, пояснили у суді.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...