Колесніченко ініціює "кримінал" за героїзацію ОУН-УПА

Середа, 8 травня 2013, 15:02

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у парламенті законопроект "Про заборону реабілітації та героїзації осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції".

Про це він повідомив у своєму блозі на "Українській правді".

Він нагадав, що "Організація Об'єднаних Націй протягом останніх 5 років щороку приймає Резолюцію щодо неприпустимості героїзації членів нацистського руху та тих, хто боровся проти антигітлерівської коаліції і співпрацював з нацистським рухом, шляхом оголошення їх учасниками національно-визвольних рухів".

"На думку світової громадськості така практика "сприяє ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості", - уточнив депутат.

"Резолюція ООН ще раз підтвердила неприпустимість героїзації всіх, хто воював проти країн антигітлерівської коаліції, в тому числі і, наприклад, ОУН-УПА. Але ОУН-УПА ж не просто воювали проти країн антигітлерівської коаліції, а й були щирими ідеологічними прихильниками нацизму та реалізовували жахи фашизму на практиці", - зазначає Колесніченко.

Депутат уточнює, що "законопроектом буде встановлено кримінальну відповідальність за героїзацію та реабілітацію осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції".

Він перераховує такі організації: "Організація українських націоналістів (ОУН), Українська повстанська армія (УПА), Українська повстанська армія "Поліська Січ" (УПА "Поліська Січ" Тараса Бульби-Боровця), Українська народно-революційна армія, Український центральний комітет, батальйони "Нахтігаль" і "Роланд" у складі вермахту, 14 Гренадерна дивізія Ваффен-СС "Галичина" (Перша українська), "Українська національна армія", "Українське визвольне військо", тощо".

"Впевнений, що схвалення норм цього законопроекту матиме позитивні соціальні наслідки адже зніме значну соціальну напругу та відновить справедливість в питанні героїзації та реабілітації осіб й організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції, сприятиме виховання суспільної моралі у дусі гуманізму та поваги до прав людини в Україні", - підсумував автор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування