Суд Львова заборонив мітинги на День Перемоги

Четвер, 9 травня 2013, 10:34

Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проведення ветеранським організаціям та політичним силам 9 травня у Львові мітингів та інших масових заходів.

Про це повідомив УНІАН представник однієї зі сторін у судовому розгляді, член КПУ, голова львівської облорганізації Антифашистського комітету України Олександр Калинюк.

За його словами, судове засідання за позовом Львівської міської ради почалося 8 травня в 18.00 і тривало до 6.30 сьогоднішнього дня, 9 травня, коли колегія з трьох суддів зачитала рішення про заборону всім організаціям та партіям проводити заходи 9 травня у Львові (де вони планувалися) - біля Монументу воїнам-визволителям (вулиця Стрийська), на Марсовому полі (вулиця Мечникова) і біля Вічного вогню на Пагорбі Слави (вулиця Пасічна).

"Примітно, що в заборону на проведення заходу спочатку потрапило і Генеральне консульство Російської Федерації у місті Львові, від якого також була подана заявка. Це ж нонсенс! Заборонити представникам дипломатичного корпусу! Згодом у суді це врахували і виключили з переліку Генконсульство. Ось так проходило судове засідання, в якому було 23 відповідача ", - зазначив Калинюк.

Він додав, що на виконання рішення суду у Львові у четвер ветерани не проводитимуть святковий мітинг до Дня Перемоги.

"Фактично у Львові суд заборонив ветеранам святкувати День Перемоги", - обурився Калинюк. При цьому Калинюк зазначив, що ветерани і комуністи "в індивідуальному порядку" прийдуть покладати квіти на місця поховань радянських воїнів, а він особисто, "як громадянин, у якого воював батько, прийде і розгорне на Пагорбі Слави прапор Перемоги".

Як відомо, 9 травня у Львові представники лівих сил і ветеранських організацій області планували провести ряд заходів біля Пагорба Слави, на Марсовому полі і біля Монумента Слави. 25 квітня Львівська міська рада прийняла рішення "Про оголошення 8 травня під Львові Днем скорботи і пам'яті жертв тоталітарних режимів і жертв Другої світової війни" і "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова".

3 травня прокуратура Львова внесла 2 позови до суду з вимогою скасувати зазначені частини ухвал міської ради. 7 травня Львівський окружний адмінсуд призупинив дії двох згаданих постанов міськради. 8 травня міська рада звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення 9 травня у Львові акцій, крім передбачених в якості офіційних заходів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування