На виборах у Василькові вже почалися порушення

Неділя, 2 червня 2013, 09:50

Спостерігача від громадянської мережі "Опора" та спостерігачів від кандидатів на посаду міського голови Василькова не допускають на ранкове засідання ДВК 321285.

Про це повідомляє у неділю зранку прес-служба "Опори".

Як відомо, цього дня у Василькові відбуваються вибори міського голови.

Прес-служба зазначає, що закон про місцеві вибори не передбачає проведення закритого ранкового засідання. Спостерігачі так і не отримали пояснення такого вчинку від голови ДВК Тетяни Ремезенко та не можуть бути впевненні у тому, чи ранкове засідання взагалі відбувалось.

"Опора" заявляє, що члени ДВК в даному випадку порушують закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" стаття 27 частина 9.

Крім того, спостерігачі зафіксували перший випадок застосування технології "Карусель" на виборах у Василькові.

Як повідомили кореспонденту "Коментарів" у штабі кандидата від "УДАРУ" Сергія Сабова, чоловік на "Жигулях", який не проживає у Василькові, намагався проголосувати на декількох виборчих дільницях.

Крім того, за інформацією "УДАРу", в неділю на виборах "карусельників" можна буде визначити за характерною міткою коричневого кольору в паспорті. Це може бути коричнева скріпка, закладка, календарик і т.д.

Також, за даними "Опори", кількість бюлетенів на виборах мера Василькова менше, ніж виборців. Кількість виборців - 33265, бюлетенів - 33220.

У той же час, сайт громадянської мережі "Опора", на якому проходить Twitter-трансляція виборів мера у Василькові Київської області та Берегово Закарпатської області, перестав відкриватися. В "Опорі" перевіряють, що стало причиною збоїв в роботі сайту.

Крім того, вже два дні не працює форум сайту "Васильков.INFO", на якому активно обговорювалися вибори міського голови Василькова.

"На сайт Васильков.INFO була проведена дос атака, реєстрація на сайті і форум у даний час недоступні. Ведуться технічні роботи з відновлення працездатності. Приносимо вибачення за тимчасові незручності", - повідомляє адміністрація сайту.

2 червня в Україні відбуваються позачергові вибори сільських, селищних та міських голів. Ці вибори були призначені 21 березня Верховною Радою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування