Виборчком: вибори у Василькові проходять без скарг. Спостерігачі фіксують "спортсменів"

Неділя, 2 червня 2013, 13:47

Станом на 13:00 позачергові вибори мера Василькова  відбуваються спокійно і без порушень.

Про це заявив юрист міської територіальної виборчої комісії Андрій Каденко, передає "Інтерфакс-Україна".

"До міської виборчої комісії від суб'єктів виборчого процесу жодної скарги не надходило. Як мені відомо, скарги до суду також не надходили", - запевнив Каденко.

За його словами, на дільницях голосування відбувається спокійно, а усі факти порушень фіксують на місці й відразу передають до дільничної виборчої комісії.

У міліції Київської області також повідомили, що поки ніяких порушень громадського порядку не зафіксовано.

За даними правоохоронців, не зафіксовано використання на виборах так званих "каруселей". При цьому в міліції підтвердили, що на території однієї з виборчих дільниць  на території елеватора був затриманий громадянин, який намагався проголосувати, маючи при цьому київську реєстрацію в паспорті.

Разом з тим спостерігачі повідомляють, що на виборчу дільницю № 86 невідомі підвезли групу молодих людей спортивної статури, які називають себе журналістами. Вони запитують у громадян, які прийшли голосувати, за кого ті віддали свій голос.

У свою чергу один із спостерігачів Владлен Сергієнко зазначив, що локалізовано спробу "спортивних" журналістів проголосувати на кількох дільницях.

"ДВК 321286. Голова ДВК - Капшук Людмила Вікторівна. Автомобіль "Опель Кадет". Затримано одного молодика спортивної статури. Троє ще в автомобілі. Локалізовано командою Сабова", - повідомив спорстерігач.

Також він опублікував фото авто, які підвозять "карусельників"  на дільниці.  За інформацією спостерігача, містом пересувається автомобіль "Жигулі" бежевого кольору.

"Номер 7135. Намагається проголосувати на кожній дільниці", - зазначив Сергієнко.

фото з Twittera Vladlen Sergiyenko

фото з Twittera Vladlen Sergiyenko

Також за його інформацією, перше порушення було заактовано на дільниці №321285: голова ДВК самостійно відкрила сейф, але кількість бюлетенів не відповідає кількості виборців.

"По закриттю дільниць на "потрібних" ДВК планують застосувати "тёмную". Вимкнуть світло для вкидання бюлетенів", - упевнений спостерігач.

"ДВК №321277. Дільниця заставлена мотлохом і речами. На відео є Крикунов, Саламатов - два провокатора відставного голови Іващенка, та довірена особа Валерія Поповича Юрій Сусідко. Він вважає, що довірена особа опозиційного кандидата Сабова Любов Соцька висуває неправомірні вимоги", - зазначає Сергієенко.

При цьому в "Опорі" зауважили: комісія на ДВК №321277 ухвалила рішення вивести з приміщення депутата Київської облради від ВО "Свобода" Любов Соцьку, яка ставила питання членам ДВК та знімала усе на відеокамеру.

"Соцька перебувала на дільниці як довірена особа кандидата на міського голову від опозиції Сергія Сабова, тому те, що її примісили залишити ДВК, - є порушенням", - зазначають в "Опорі".

Також, за даними "Опори",  на ДВК №321286 невідомий з проїзним квитком у паспорті намагався незаконно отримати бюлетень для голосування.

За словами чоловіка, йому зателефонували з Києва і запропонували за гроші проголосувати за одного із кандидатів. Для цього начебто йому потрібно було підходити до двох крайніх столів на дільниці. На даний момент міліція з’ясовує інформацію.

Також в "Опорі" зауважили, що на ДВК №321285 члени комісії відмовлялися видавати громадянам бюлетені, якщо були описки у списках виборців, та чисті бюлетені, якщо люди зверталися до комісії із зіпсутими бюлетенями.

Окрім того в "УДАРі" заявили, що приміщення дільниці №32185, де зранку виявили невідповідну кількість бюлетенів, заповнили спостерігачі від організації "Європейська спільнота", які "допомагають фальсифікувати вибори".

"За законом, на дільниці може бути не більше 2 представників від однієї організації. Коли вони заполонили дільницю, людям почали видавати бюлетені. Нам вдалося помітити, що людині дали бюлетень на інше прізвище", – зауважив спостерігач, пише "Тиждень".

На думку представникі "УДАРу", саме ця "Європейська спільнота" організовує концерт на центральній площі міста, для того, аби відволікти увагу молоді від виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News