"Регіонал": ПАРЄ не захотіла політизувати ситуацію перед самітом

Субота, 29 червня 2013, 17:06

ПАРЄ виключила з резолюції про розмежування політичної та кримінальної відповідальності згадки про Україну, щоб не політизувати ситуацію перед самітом у Вільнюсі.

Таку думку висловив нардеп від Партії регіонів, голова української делегації в ПАРЄ Іван Попеску, повідомляє прес-служба партії.

"Документом Ради Європи є резолюція, а доповідь є баченням ситуації автора, тобто доповідача. Тому на рівні документа Україна не згадується. Це зроблено для того, щоб не політизувати ситуацію в Україні, особливо перед самітом, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі, коли буде підписано Угоду про асоціацію", - сказав Попеску.

На його думку, на рівні ПАРЄ парламентарії не захотіли зайвий раз іти на поводу української опозиції й політизувати ситуацію.

"Те, що одноголосно Політичний Комітет і Юридичний Комітет, а сьогодні і абсолютна більшість ПАРЄ підтримали зняття цих позицій (згадок про Україну), свідчить про те, що Європа просто втомилася від того, що українська опозиція постійно намагається говорити про одне й те ж саме" , - підсумував депутат.

Як повідомлялося, в п'ятницю в Страсбурзі в ході літньої сесії ПАРЄ виключила з резолюції про розмежування політичної та кримінальної відповідальності згадки про Україну і справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра Юрія Луценка.

За поправки, запропоновані комітетом з політичних питань і демократії, проголосувало 79 депутатів з 86. Резолюція ж була підтримана одноголосно.

Пізніше заступник голови української парламентської делегації в ПАРЄ, нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв заявив, що резолюція ПАРЄ про розмежування політичної та кримінальної відповідальності складена на підставі доповіді про ситуацію в Україні, в тексті якої вона згадується 38 разів.